NOGOMET

Kaka postaje direktor Milana

Novu poziciju bivšeg brazilskog reprezentativca najavio je sportski direktor kluba Leonardo

Arhiv

Avaz.ba

30.8.2018

Legendarni igrač "Rosonera" vratit će se u Milano pred kraj septembra da bi dobio instrukcije o upravljanju nad klubom, potvrdio je za ESPN direktor kluba Leonardo Araujo.

Kaka (36) je igrao u dva navrata za milanski klub, a nakon povlačenja iz fudbala u decembru, poslije tri sezone provedene u MLS s Orlando sitijem, već je bio kontaktiran od vlasnika Milana za novu ulogu u ovom klubu.

Govoreći na pres-konferenciji na kojoj je predstavljen novi sportski direktor Paolo Maldini, bivši saigrač Kake, Leonardo je potvrdio da je pozvao Kaku da u milanskom klubu otvori novo poglavlje u svojoj karijeri.

- Izrazio je da želi da se prvo privikne na novu poziciju. On je moj miljenik i ja ga cijenim i uvijek će imati tu vezu s klubom. Ima veliku želju da se klubu priključi u septembru - rekao je Leonardo.

Potvrdili su da daljnji koraci nisu planirani, ali da će se Kaka obučavati besplatno.

Ovaj potez dolazi nakon što su se kineski vlasnici povukli iz Milana, imenovanja Leonarda i Maldinija trebaju da vrate nekadašnju slavu sedmerostrukom prvaku Evrope.

Bivši generalni direktor Marko Fasone (Marco Fassone) i sportski direktor Masimilijano Mirabeli (Massimiliano Mirabelli) smijenjeni su prije dvije sedmice od kluba.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.