ITALIJA

Di Frančesko govorio o odlasku Strotmana: Igrao je srcem kao i Džeko u januaru

Romu već sutra očekuje gostovanje kod Milana u okviru 3. kola italijanske Serije A

Euzebio Di Frančesko. Arhiv

Avaz Sport

30.8.2018

Trener Rome Euzebio Di Frančesko (Eusebio Di Francesco) na današnjoj konferenciji za novinare objašnjavao je zašto je vezni fudbaler Kevin Strotman (Strootman) napustio rimski klub.

Podsjetimo, Strotman je u posljednjim trenucima prijelaznog roka napustio "Vučicu", a to je kod navijača izazvalo bijes. 

Di Frančesko na pres-konferenciji je rekao kako je to bila njegova želja. On je zatim njegovu želju za igranjem poredio sa željom Edina Džeke u januaru ove godine. 

Pozdravio sam igrača, on je htio promjenu i novi izazov u karijeri. Kada sam prije nekoliko dana rekao kako je Roma na prvom mjestu, mislio sam na to da želim samo one igrače koji će sa velikom željom nositi ovaj dres i davati sve od sebe -  rekao je Di Frančesko pa nastavio: 

Strotman, dokle god je bio ovdje, davao je sve od sebe, baš kao Edin Džeko u januaru. Kada fudbaleri žele da odu, ja ih ne zadržavam, jer je najvažnija stvar imati igrače koji žele da budu tu. Nekada sudimo o stvarima koje nisu istinite, vrijeme će najbolje pokazati gdje ćemo biti u budućnosti - zaključio je trener "Vučice". 

Romu već sutra očekuje gostovanje kod Milana u okviru 3. kola italijanske Serije A.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.