LOJALNOST

Perez priznao: Ovo je jedini igrač koji je odbio Real Madrid

"Istina, Real me je više puta pokušavao dovesti, ali sam uvijek odbijao takvu mogućnost", priznao je Toti

Index.hr

31.8.2018

Kada vidimo Franćeska Totija (Francesco Totti) odmah pomislimo na veliku nogometnu karijeru, majstorske golove i asistencije.

Međutim, sinonim legendarnog Rimljanina prije svega je - lojalnost. Kao dječak je 1989. krenuo igrati nogomet u Trigoriji, a 1992. je debitirao za svoj klub kojem je ostao vjeran do kraja karijere 2017. godine.

Odigrao je 785 utakmica, zabio 307 golova i upisao 128 asistencija, uz pet osvojenih trofeja (prvak 2001.), dok je s Italijom bio svjetski prvak 2006. u Njemačkoj.

Ipak, pored svih njegovih poteza i golova, navijači, i ne samo oni Romini, uvijek su najviše cijenili njegovu vjernost prema dresu koji nosi.

Tokom karijere su ga pokušavali dovesti brojni klubovi. Real Madrid, Čelzi, Milan, Barcelona, Mančester junajted... No odgovor je uvijek bio NE, bez obzira na silne milione i obećanja da će biti najveća zvijezda samo da potpiše za plaću koju želi.

Priča s rimskih ulica kaže da je gazda Čelzija Roman Abramovič svojevremeno Totiju ponudio sve što želi kako bi došao na Stamford bridž, a ovaj mu je odgovorio da postoji samo jedan način da bude njegov igrač, a to je da Rus kupi Romu.

S druge strane, najuporniji su bili Real i njegov predsjednik Florentino Perez, koji je jednom prilikom zatražio dres legendarnog Italijana.

"Istina, Real me je više puta pokušavao dovesti, ali sam uvijek odbijao takvu mogućnost. Kada sam posljednji put igrao u Madridu protiv Reala prišao mi je nakon utakmice Perez, zatražio moj dres i rekao: 'Ti si jedini igrač koji je rekao NE Realu'", ispričao je Toti zanimljivu anegdotu.

Njegova Roma, čiji je sada direktor, igrat će u Ligi prvaka ove sezone baš protiv Reala, u skupini G, u kojoj su još moskovski CSKA i Viktoria Plzen. Rimljani gostuju u Madridu već u prvom kolu 19.septembra pa će to biti nova prilika da Perez pozdravi jedinog nogometaša koji je odbio španjolskog velikana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.