NOGOMET Okupljanje u Sarajevu

Prosinečki: Vjerujem da ćemo donijeti dobar rezultat

Povrede uskratile reprezentaciju za usluge Bičakčića i Vranješa

G. Šumar
03.09.2018 13:14

Foto: M.Kadrić

U kampu reprezentacije danas je održana pres-konferencija na kojoj su se obratili selektor nogometne reprezentacije Robert Prosinečki i reprezentativac BiH Elvis Sarić.

Robert Prosinečki je na početku rekao da su se svi repreznativci okupili, da ih je ljekarski tim reprezentacije pregledao i da je utvrđeno da dvojica reprezentativaca ne mogu nastupiti u naredne dvije utakmice.

- Imamo problem s Bičakčićem i Vranješem, i te ih povrede isključuju za naredne utakmice. Eldar Ćivić ima manju povredu, koju medicinski tim može sanirati te će i on biti spreman - izjavio je Prosinečki.

Zbog povreda naša reprezentacija će biti oslabljena, ali neće biti naknadnih poziva.

- Ove povrede su donijele rezove u naš tim, ali ne planiramo slati naknadne pozive, prvenstveno zbog toga što ne možemo za tako kratko vrijeme osigurati potrebne vize za igrače- istakao je Robert Prosinečki.

Selektor je izjavio da je moguće da novi igrač dobije poziv u utakmici protiv Austrije, ali nije rekao ko bi to mogao biti. Upitan za situaciju u vezi s Asmirom Begovićem, Prosinečki je najavio da će se sastati s našim golmanom sutra u Sarajevu.

Najviše problema, zbog spomenutih povreda, naša reprezentacija imat će u zadnjoj liniji, ali selektor naše reprezentacije je uvjeren u svoje igrače.

- Nema plakanja, imamo momke koji mogu iznijeti teret narednih utakmica. Vjerujemo u njih da će donijeti dobar rezultat i pružiti svoj maksimum - zaključio je Prosinečki.

Naša reprezentacija prvu utakmicu igra u Belfastu protiv Sjeverne Irske 8. septembra, a tri dana poslije dočekuje Austriju.

NA VRH