EKSKLUZIVNO

Za namještanje utakmica osumnjičeni Ibrahim Škahić i Nemanja Vejnović!

Kako smo nezvanično saznali iz veoma bliskih izvora u klubu

D. Tešić

3.9.2018

Umjesto da u toku reprezentativne pauze analiziraju učinak ekipe u prethodnom periodu, jedine bez pobjede u prvih osam kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, u Zvijezdi 09 bave se problemom mogućeg namještanja rezultata utakmica za koje sumnjiče igrače vlastitog kluba!

Kako smo nezvanično saznali iz veoma bliskih izvora u klubu, Nemanja Vejnović i Ibrahim Škahić direktno su osumnjičeni da su, u dogovoru s kladioničarskom mafijom, namjestili posljednjih pet utakmica i za to dobili odgovarajuću novčanu nadoknadu.

- U telefonu jednog od njih našli smo poruke, gdje im se nudi 1.000 KM da "ne zapinju" previše na utakmicama i traže da rezultati na tim utakmicama budu namješteni. Svih pet posljednjih utakmica koje smo izgubili došli su rezultatom koji su bili traženi putem tih poruka - rekao nam je naš izvor iz Zvijezde, koji je želio da ostane anoniman.

Afera je raskrinkana tako što su spomenuta dvojica fudbalera pokušala i s ostalim igračima u klubu dogovoriti namještanje, ali je kod njih prevladao razum i poštenje te su to prijavili Upravi i stručnom štabu kluba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.