LIGA NACIJA

Danski savez očajnički preko oglasa traži igrače voljne zaigrati za reprezentaciju

Ako ekspresno ne okupe ekipu, suočit će se s kaznom UEFA-e

Danska igrala u osmini finala na SP-u u Rusiji. AFP

Avaz Sport

3.9.2018

Nogometna reprezentacija Danske je u velikom problemu u pokušaju sakupljanja igrača za utakmice Lige nacija protiv Slovačke i Velsa.

Naime, igrači i nacionalni savez nisu uspjeli postići dogovor oko komercijalnih i marketinških prava. Rezultat je da jutros na aerodromu praktički niko nije pojavio za let u Bratislavu, pa se Danska suočava s kaznom UEFA-e ako ekspresno ne okupi ekipu za ove mečeve. 

Danci su već imali problema sa ženskom reprezentacijom, koja je bojkotirala kvalifikacijsku utakmicu pred kraj 2017. godine, pa je UEFA zaprijetila da će ih suspendirati ako se nešto slično ponovi u naredne četiri godine.

- Ne želimo pregovarati tako blizu međunarodnih utakmica, u sličnim okolnostima smo 2015. potpisali sadašnji, jako loš za savez, ugovor - rekao je portparol saveza Jakob Hojer (Hoyer), koji je objasnio kako će okupiti ekipu za utakmice.

“Ima igrača koji želi igrati za reprezentaciju”, rekao je Hojer.   

Prema pisanju medija, savez je svim prvoligaškim klubovima poslao dopis u kojem poziva igrače koji žele zaigrati za Dansku da se jave danas u toku dana. No, dansko udruženje nogometaša pozvalo je svoje članove da se ne odazivaju na pozive saveza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.