ŠPANIJA

Legendarni Ronaldo kupio španskog prvoligaša: Želimo graditi snove i emocije

U nove radne pobjede

Agencije

Avaz Sport

3.9.2018

Ronaldo Nazario de Lima, legendarni brazilski nogometaš, postao je većinski vlasnik i predsjednik španskog prvoligaša Real Valjadolida. 

Bivši napadač Barcelone i Real Madrida kupio je 51% dionica kluba za 30 miliona eura od dosadašnjeg većinskog vlasnika Karlosa Suareza (Carlosa). 

Brazilac je u januaru ove godine izrazio želju da kupi neki klub iz španske ili engleske lige, ali je ipak izabrao Valjadolid. Cilj mu je konsolidacija Valjadolida u prvoj ligi. 

- Navijači, možete računati na to da ćemo od Real Valjadolida napraviti klub koji stoji na čvrstim temeljima i onda dalje krenuti prema najvišim dometima. Sa zajedništvom koje ovdje osjećam, ja sam uvjeren da ćemo stvoriti ekipu koju će bilo ko teško pobijediti - rekao je Ronaldo, za mnoge jedan od najvećih napadača svih vremena.

"Želimo graditi snove i emocije, a u tome ćemo uspjeti budemo li ujedinjeni", poručio je Brazilac.

Podsjetimo, Ronaldo je u bogatoj karijeri nastupao za sedam klubova. Karijeru je započeo u Kruzeiru, a Evropi se predstavio u PSV-u, za koji je u dvije sezone zabio 42 gola. Nakon toga je godinu proveo u Barceloni, pet godina u milanskom Interu da bi 2002. stigao u Real Madrid, gdje je proveo pet sezona i bio dio legendarne ekipe "Galaktikosa". Iz Madrida je stigao u Milan te se nakon još jedne sezone provedene u Seriji A vratio u Brazil i okončao karijeru. Za reprezentaciju Brazila zabilježio je 98 nastupa i postigao 62 gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.