RUMUNIJA

Debi iz snova Elvira Koljića: Fenomenalan osjećaj!

Upisao se u listu strijelaca, ali i zabilježio jednu asistenciju

Koljić: Ovacije s tribina

S. KOTARAŠ

4.9.2018

Dojučerašnji najbolji igrač Krupe i prvi strijelac Premijer lige BiH sa osam postignutih pogodaka iz sedam utakmica Elvir Koljić posljednjeg dana prijelaznog roka postao je član Univerzitatee iz Krajove, a već u debiju za ovaj rumunski klub doživio je ovacije s tribina. 

U derbiju koji je njegov novi klub igrao na svom terenu protiv Dinama iz Bukurešta Koljić je bio jedan od najboljih pojedinaca Univerzitatee u pobjedi od 3:0, a stigao je da se upiše u listu strijelaca, ali i zabilježi jednu asistenciju.

- Zaista fenomenalan osjećaj! Stadion je prelijep, navijači izuzetno glasni, a ambijent za priču. To me je poguralo da dam sve od sebe i odigram zaista dobru utakmicu. Imao sam debi iz snova i samo želim da i dalje nastavim ovako – rekao je Koljić u telefonskom razgovoru iz Krajove.

Kako sam kaže, pruženu priliku je iskoristio na najbolji mogući način.

- Čestitali su mi svi, i trener i saigrači, i sad je najvažnije da nastavim u ovom ritmu. Nakon utakmice prišlo mi je dosta navijača, svi su željeli da mi čestitaju i da se slikaju sa mnom – naglasio je Koljić.

Prema njegovim riječima, dolazak u Rumuniju se pokazao kao pun pogodak i sada je samo na njemu da se jednog dana izbori i za neku jaču ligu.

- Mislim da je ovo prava sredina za igrača poput mene. Mogu mnogo da napredujem, imam sve uvjete za to, a onda, ako sve bude uredu, za godinu, dvije ili tri osiguram prelazak u neku jaču evropsku ligu – zaključio je Koljić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.