HAOS

Zvijezde društvenih mreža igraju za Dansku

Samo dva mjeseca nakon nastupa u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Mengel: Trikovi s loptom

Avaz Sport

4.9.2018

Fudbalska reprezentacija Danske, samo dva mjeseca nakon nastupa u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, nalazi se u ogromnim problemima koji bi mogli da dovedu i do suspenzije i neučestvovanja na Evropskom prvenstvu 2020. 

Pred start Lige nacija u reprezentaciju su pozvane čak i futsal zvijezde.

Danci bi u petak trebali igrati prijateljsku utakmicu protiv Slovačke, ali su u avionu, koji je u četvrtak iz Kopenhagena poletio za Trnavu, bili samo - danski novinari. Na aerodromu se nije pojavio niko od reprezentativaca, koji su u svađi sa Savezom (DBU) zbog sponzorskih prava. Zato su u državni tim pozvani igrači futsala koji su poznati na društvenim mrežama zbog toga što često objavljuju trikove koje izvode s loptom, poput Brajana Mengela (Brian), na internetu poznat po nadimku Brize.

Sastav ekipe za meč Lige nacija s Velsom totalna je nepoznanica. Štaviše, otočki mediji pišu da bi moglo doći i do otkazivanja te utakmice. No, onda bi uslijedila drakonska kazna Evropske fudbalske unije (UEFA).

Čitav problem nastao je zbog novca i sponzorskih ugovora.

Rezultat ovog spora je da Danska trenutno nema reprezentaciju, a Savez je riješio da je stvori tako što je svim klubovima prve lige, ponekim drugoligašima, ali i futsal klubovima, poslao poziv za učešće njihovih fudbalera u državnom timu.

Selektor Aage Hareide, koji je za dvije predstojeće utakmice pozvao najbolje igrače, zbog cijele situacije otišao je na “odmor”, pa je tako Danska ostala i bez igrača i bez selektora pred dogovorenu prijateljsku utakmicu i prije gostovanja u Velsu u okviru Lige nacija.


Bench to bench 😂⚽️

A post shared by Brian Mengel (Brizze) (@brianmengel) on

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.