NOGOMET

Grizman u šoku zbog "Zlatne lopte": Šta još moram napraviti?

Osvojio Svjetsko prvenstvo, Evropsku ligu i evropski Superkup

AFP

Avaz Sport

5.9.2018

Antoan Grizman (Antoine Griezmann) ne može se pomiriti da nije ušao FIFA-in finalni izbor za nogometaša godine. 

FIFA je u ponedjeljak saopćila da su Luka Modrić, Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Mohamed Salah ušli u finalni izbor, a to je izazvalo mnogo negativnih reakcija javnosti, najviše u Kataloniji, jer je zaobiđen Lionel Mesi (Messi), kao i u Francuskoj koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Iznanađenje predstavlja činjenica da niti jedan nogometaš iz zlatne francuske generacije nije ušao u uži izbor, a posebno bijesan zbog toga bio je Grizman.

- Ovo je nagrada FIFA-e koja organizira i Svjetsko prvenstvo. Zašto onda nema niti jednog Francuza među trojicom finalista? Svako bira kako želi, ali u svakom slučaju mi smo iznenađeni - izjavio je napadač Atletiko Madrida. 

- Ovo je bila moja najbolja sezona u karijeri. Osvojio sam Svjetsko prvenstvo, Evropsku ligu i evropski Superkup. Ako izostane priznanje, zapitat ću se šta još trebam napraviti - dodao je šokirani Grizman. 

On se nada da će nepravda biti ispravljena pri dodjeli druge prestižne nagrade za nogometaša godine, "Zlatne lopte", koju u decembru dodjeljuje "France Football".

- To je nagrada kojoj nema ravne. Bio sam među tri nominirana prije dvije godine, kad sam izgubio finale Evropskog prvenstva. Ove godine sam pobijedio u tri finala i logično je da pucam visoko - zaključio je samouvjereni napadač. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.