LIGA NACIJA

Pjanić: Sada počinju važne utakmice, spremni smo pokazati šta možemo

Susret neće biti lagan

NSBiH

Avaz Sport

6.9.2018

Dva dana prije prvog susreta u Ligi nacija, najbolji bh. reprezentativci doputovali su u Belfast, gdje će u subotu odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom.

Od igre Miralema Pjanića mnogo toga zavisi u našem timu, a on je raspoložen i spreman da odgovori na sve zahtjeve stručnog štaba.

Pjanić kaže da su pripreme u Sarajevu odlično prošle te da su "Zmajevi" spremni za meč.  

- Odlično su prošle, većina igrača je u dobroj formi poslije priprema u svojim klubovima. Sada počinju važne utakmice jer smo do sada odigrali nekoliko prijateljskih u kojima smo se upoznavali i navikavali na novog selektora, ali i jedni na druge jer ima dosta mladih igrača. Radili smo dobro i spremni smo da odigramo jaku utakmicu protiv Sjeverne Irske i da pokažemo šta možemo - rekao je Pjanić.

On ističe da je protivnik kvalitetan i da utakmica neće biti laka. 

- Sjeverna Irska je kvalitetna ekipa i neće biti lako igrati protiv njih. Svjesni smo da nas očekuje fizički zahtjevna utakmica, jer, kao što je i selektor rekao, oni svoju igru baziraju na fizičkoj snazi, a opasni su i u prekidima. Mi moramo paziti na to, ali istovremeno i nametnuti našu igru, posebno dominaciju na sredini terena. Kao što sam rekao, neće biti lako, međutim, mi se moramo nametnuti i kontrolirati utakmicu. U dobroj smo formi i mi to možemo - istakao je Pjanić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.