NOGOMET

Mladi „Zmajevi“ igraju kvalifikacionu utakmicu sa Švicarskom za odlazak na Euro 2019

Marinović će imati problema oko sastavljanja ekipe

D. Jurišić

D. J.

6.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Mladi reprezentativci naše države, zajedno sa selektorom Vinkom Marinovićem i njegovim stručnim štabom, vrijedno rade i pripremaju se za nastavak kvalifikacija za odlazak na Euro, koji se naredne godine igra u Italiji.

Naši mladi „Zmajevi“ trenutno se nalaze na prvom mjestu u Grupi 8 s pet pobjeda i dva poraza. Prva od preostale tri utakmice je na rasporedu sutra u Trening centru NSBiH u Zenici, a protivnik će biti odgovarajuća reprezentacija Švicarske. U prvoj utakmici, koja je igrana 13. juna 2017. godine u Bielu, Švicarci su slavili minimalnu pobjedu (1:0).

Selektor Marinović je istakao da će ipak biti problema kod sastavljanja ekipe.

Nikola Dujaković je poslije prvog dana otišao jer je imao težu povredu, dok će Ivan Jukić moći igrati jednu od dvije utakmice. Dobro je da imamo Demira Pecu, koji je za sada dobro i nadam se da će biti u konkurenciji. Uvijek smo imali problema s dolaskom igrača, ali vjerujem da će svi oni dati svoj maksimum. Imamo četiri pobjede u nizu, a što se tiče sastava, zakrpit ćemo rupe. Naš protivnik, Švicarska, ima kvalitetnu odbranu, tranzicije prema naprijed i morat ćemo biti oprezni svih 90 minuta – rekao je Marinović.

Kerim Memija i Marko Mihojević istakli su kako su igrači svjesni kakvu priliku imaju u naredna tri kola.

Na prvenstvo će se plasirati osam pobjednika kvalifikacionih grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane igrati baraž.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.