NOGOMET

"Zmajići" sigurno koračaju ka Evropskom prvenstvu, Demirović i Čataković kobni za Švicarce

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

D. Jurišić

Sponzorisani tekst

7.9.2018

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je pred gotovo dvije hiljade gledalaca u Trening centru NSBiH u Zenici pobijedila Švicarsku rezultatom 3:0 u okviru grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na početku meča Švicarci su bili konkretniji. U 10. minuti Špilman (Spielmann) šutira visoko preko gola. "Zmajići" su prvu pravu priliku imali u 14. minuti, kada je Menalo iz neposredne blizine šutirao, ali je pogadio samo stativu. U 20. minuti BiH je došla do vodstva kada je Ermedin Demirović sjajno prevario svog čuvara, a onda odličnim udarcem matirao švicarskog golmana. Šest minuta kasnije, Kuzmanović se našao u odličnoj šansi, ali je je slabo šutirao pa je lopta završila u rukama švicarskog golmana. U 30. minuti Švicarci su imali ozbiljan napad, ali su "Zmajići" pravovremenom reakcijom otklonili opasnost. Četiri minute kasnije, BiH je povećala prednost. Gojak je izveo slobodnan udarac, a švicarski golman kratko odbio loptu, na koju je natrčao Demirović i postigao svoj drugi gol za 2:0. I nakon drugog gola bh. nogomataši su nastavili s napadima, a do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata. 

I u drugom poluvremenu "Zmajići" su djelovali ofanzivnije. U 48. minuti Gojak je fenomenalno šutirao, a lopta je otišla tik pored lijeve stative gostujućeg gola. Tri minute kasnije, Demirović se našao u velikoj prilici, ali je  njegov pokušaj loba bio neuspješan. U 54. minuti Gojak je fantastično šutirao, ali mu je obranio Bauman (Baumann). I u nastavku "Zmajići" nisu dozvoljavali protivniku da ozbiljnije zaprijeti.  U 72. minuti Oberlin je izveo slobodni udarac za Švicarsku i iz dobre pozicije katastrofalno šutirao. Pet minuta kasnije  Gojak je šutirao, međutim lopta je otišla pored gola. U 86. minuti Hamza Čataković je glavom pogodio nakon ubačaja s desne strane za 3:0. Nakon gola "Zmajići" su lagano priveli meč kraju i zasluženo slavili veliku pobjedu. 

U našoj grupi večeras se još sastaju Vels i Lihtenštajn, te Portugal i Rumunija. Prema kladionici MOZZART, Portugal važi za velikog favorita, te je kvota na pobjedu Portugalaca 1,35, na remi 4,8, dok se na pobjedu Rumuna nudi kvota od 7,5. Pogledajte kompletnu današnju ponudu MOZZART kladionice.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.