LIGA NACIJA Kapiten naše reprezentacije nakon pobjede u Belfastu

Džeko: Naša igra može i mora biti puno bolja

G. Š.
09.09.2018 00:59

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, nakon pobjede (2:1) našeg državnog tima u Belfastu nad Sjevernom Irskom, na svom Instagramu napisao je sljedeću poruku:

- Igra se briše, bodovi se pišu! Idemo dalje sa tri boda više i jasnim ciljevima. Zalaganje i borbenost na nivou, igra može i mora biti puno bolja u svakom slučaju. Jedna si jedina BiH, Liga nacija… - napisao je Džeko.

Spomenimi i to da su ažurni Sjeverni Irci u biltenu subotnje utakmice naveli sljedeći podatak: Ukoliko Džeko postigne gol u Belfastu, izjednačit će rekord Kristijana Ronalda po broju postignutih reprezentativnih golova u prosjeku – broj odigranih utakmica podijeljen sa brojem postignutih golova (93 nastupa, 52 gola - do utakmice u Sjevernoj Irskoj).

S druge strane, Džeko je u Belfastu izjednačio rekord bivšeg kapitena naše reprezentacije Emira Spahića, koji je za naš državni tim odigrao 94 meča. Treći na vječnoj listi je Zvjezdan Misimović, koji je zabilježio 85 nastupa, a potom slijede Vedad Ibišević sa 83, Miralem Pjanić sa 80, Asmir Begović sa 61. U “top 10” su još i Haris Medunjanin (60), Senad Lulić (57), Elvir Bolić I Sergej Barbarez.

NA VRH