LIGA NACIJA

Derbi Lige A: Aktuelni evropski prvaci favoriti protiv neugodnih Italijana

Domaćini bez Kristijana Ronalda

Arhiv

Avaz Sport

10.9.2018

Aktuelni evropski prvaci, reprezentacija Portugala večeras u debri susretu drugog kola Lige nacija dočekuje selekciju Italije. 

Podsjetimo, Italijani su prije tri dana kao domaćini odigrali samo 1:1 protiv Poljske. To ustvari znači da se u ovoj grupi do samog kraja očekuje veoma neizvjesna borba za prvo mjesto i plasman na finalni turnir, koji je na programu u junu naredne godine.

Kod reprezentacije Italije bit će novih promjena u startnih 11, pogotovo jer imaju i dosta problema s izostancima zbog povreda. Za razliku od Italije, od Portugala se očekuje trenutno najjača postava, izuzev, naravno, Kristijana Ronalda (Cristiano), koji je dobio odmor da bi se što bolje pripremio za nastupe u Ligi prvaka.

Prema kladionici MOZZART, aktuelni prvaci Evrope su favoriti, tako je kvota na pobjedu Portugala 2,45, dok se na pobjedu Italije nudi kvota od 3,20, kvota za remi je 3,00.

Ovdje možete pogledati kompletnu današnju ponudu MOZZART kladionice.

Portugal i Italija posljednji put sastali su se prije tri godine u prijateljskom meču u švicarskoj Ženevi i tada su Portugalci slavili 1:0.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.