Austrijanci oprezni: BiH će na domaćem terenu biti izuzetno motivirana sjajnom podrškom

LIGA NACIJA Uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju

Austrijanci oprezni: BiH će na domaćem terenu biti izuzetno motivirana sjajnom podrškom Utakmica neće biti lagana

Nogometna reprezentacija BiH sutra od 20.45 sati na Bilinom polju igra drugu utakmicu Lige nacija protiv reprezentacije Austrije. 

Austrijanci su u prvom kolu bili slobodni pa su u prijateljskom meču kao domaćini savladali Švedsku rezultatom 2:0, dok su "Zmajevi" upisali prva tri boda u novoformiranom takmičenju, pobijedivši u Belfastu Sjevernu Irsku 2:1. 

Uoči sutrašnjeg meča Austrijanci očekuju da će nametnuti svoju igru i slaviti pobjedu. 

- Za nas je ovo prva utakmica, dok su oni u svom prvom susretu upisali pobjedu. Analizirali smo utakmicu i vidjeli na koji način su stigli do pobjede, a sam način na koji su slavili nije bio posebno uvjerljiv. Ipak, tri boda su ono što se broji. Sada mi želimo napraviti to isto u gostima. Mi ćemo nastojati da nametnemo svoju igru i kući krenemo s tri boda - rekao je Martin Hintereger (Hinteregger,) stoper Austrije i član njemačkog Augsburga.

Nakon njega obratio se i Sebastian Prodl (Prödl). 

- Znamo da će BiH na domaćem terenu biti izuzetno motivirana sjajnom podrškom - kratko je kazao Prodl.

Oni su svjesni da će naši nogometaši imati izuzetno veliku podršku na Bilinom polju.

- Ne znam hoće li pred domaćom publikom igrati na isti način kao u gostima. Veliko je pitanje i hoće li igrati Pjanić te hoće li biti spreman za ovaj susret. Ipak, mi znamo šta mi možemo ponuditi i kako možemo odigrati. Znamo da imamo kvalitet, ali isto tako i da utakmica neće biti lagana - zaključio je Hintereger.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH