LIGA NACIJA

Austrijanci oprezni: BiH će na domaćem terenu biti izuzetno motivirana sjajnom podrškom

Utakmica neće biti lagana

Martin Hintereger. Screenshot

Avaz Sport

10.9.2018

Nogometna reprezentacija BiH sutra od 20.45 sati na Bilinom polju igra drugu utakmicu Lige nacija protiv reprezentacije Austrije. 

Austrijanci su u prvom kolu bili slobodni pa su u prijateljskom meču kao domaćini savladali Švedsku rezultatom 2:0, dok su "Zmajevi" upisali prva tri boda u novoformiranom takmičenju, pobijedivši u Belfastu Sjevernu Irsku 2:1. 

Uoči sutrašnjeg meča Austrijanci očekuju da će nametnuti svoju igru i slaviti pobjedu. 

- Za nas je ovo prva utakmica, dok su oni u svom prvom susretu upisali pobjedu. Analizirali smo utakmicu i vidjeli na koji način su stigli do pobjede, a sam način na koji su slavili nije bio posebno uvjerljiv. Ipak, tri boda su ono što se broji. Sada mi želimo napraviti to isto u gostima. Mi ćemo nastojati da nametnemo svoju igru i kući krenemo s tri boda - rekao je Martin Hintereger (Hinteregger,) stoper Austrije i član njemačkog Augsburga.

Nakon njega obratio se i Sebastian Prodl (Prödl). 

- Znamo da će BiH na domaćem terenu biti izuzetno motivirana sjajnom podrškom - kratko je kazao Prodl.

Oni su svjesni da će naši nogometaši imati izuzetno veliku podršku na Bilinom polju.

- Ne znam hoće li pred domaćom publikom igrati na isti način kao u gostima. Veliko je pitanje i hoće li igrati Pjanić te hoće li biti spreman za ovaj susret. Ipak, mi znamo šta mi možemo ponuditi i kako možemo odigrati. Znamo da imamo kvalitet, ali isto tako i da utakmica neće biti lagana - zaključio je Hintereger.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.