ZENICA Utakmica drugog kola Lige nacija

Austrijanci optimisti pred utakmicu s našom reprezentacijom

Susret se igra na Bilinom polju

D. J.
10.09.2018 18:06

Sa današnje konferencije za novinare

Foto: D. Jurišić

Reprezentacija Austrije nije igrala u prvom kolu Lige nacija. U okviru priprema za današnji susret, prošle sedmice su kao domaćini odigrali prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Švedske i slavili pobjedu od 2:0.  

Selektor Austrije, Franko Foda, na ovoj poziciji se nalazi od januara 2018. godine, a na današnjoj konferenciji za novinare je kazao da naša selekcija je izuzetno jaka, i posebno se osvrnuo na Edina Džeku i Miralema Pjanića.

- Idemo na pobjedu jer preko ovog takmičenja možemo izboriti direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Znamo da Bosna i Hercegovina ima jaku momčad s odličnim pojedincima poput Edina Džeke, Miralema Pjanića i drugih. Moramo se sjetiti da su krilni igrači prije par dana odlučili utakmicu sa Sjevernom Irskom - rekao je Foda. 

  • Arnautović: Očekujem pobjedu
    Arnautović: Očekujem pobjedu

Istaknuo je da je svjestan kakva ih atmosfera čeka na Bilinom polju.

- Svjesni smo okruženja kakvo nas očekuje na stadionu, ali želimo mi biti ti koji će aktivno učestvovati i voditi utakmicu. Na raspolaganju imam 20 igrača i tri golmana i sutra će igrati oni koji su najbolji i najspremniji. Naša grupa je izjednačena i pobjednik se može odlučiti i u posljednjoj utakmici - rekao je Foda. 

Marko Arnautović, prvotimac Vesthema (West Ham) po prvi put će nositi kapitensku traku u utakmici protiv naše reprezentacije. On je rekao da će sutra pružiti svoj maksimum kako bi odnijeli tri boda.

- Očekujem spremnost mojih saigrača, ovdje smo zbog igre i vjerujem da ćemo na terenu pokazati svoj kvalitet. Svjesni smo da je BiH jaka reprezentacija, ali pružit ćemo svoj maksimum kako bi sva tri boda odnijeli kući. To što sam po prvi put kapiten u utakmici neće utjcati na izmjene u mojoj igri, jedino ću sad morati malo više komunicirati s saigračima na terenu – rekao je Arnautović.

Optimizam austrijske delegacije dokazuje i činjenica da u Zenicu stigli sa 23 novinara i pet fotografa, a prisutna je i ekipa države televizije ORF.

NA VRH