LIGA NACIJA

Džeko: Pozivam navijače da napune stadion

D. Jurišić

Piše: D. J.

10.9.2018

Nakon uspješnog starta i gostujuće pobjede nad selekcijom Sjeverne Irske (2:1), seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja takmičenje u Ligi nacija.

Sutrašnji (20.45 sati) protivnik našim „Zmajevima“ na stadionu Bilino polje u Zenici je reprezentacija Austrije s kojom imamo negativan omjer. U prethodne tri međusobne utakmice, naši reprezentativci su dva puta remizirali s Austrijancima (1:1) i zabilježili jedan poraz (0:2).

Uz nova tri boda, naši najbolji nogometaši bi se još više primakli cilju, a to je prvo mjesto u grupi i prelazak u Ligu A.

Na konferenciji za medije, s optimizmom su govorili selektor Robert Prosinečki i naš kapiten Edin Džeko.

- Vratili smo se u Zenicu i imali dva dana treninga. Igrači koji su bili roviti su se oporavili i svi konkurišu za utakmicu. Miralem Pjanić će igrati, izajvio je Prosinečki.

Kapiten naše reprezentacije očekuje kvalitetnu utakmicu.

- Uvijek bih potpisao da osvajamo bodove, a ne igramo dobro. Nismo zadovoljni s našom igrom u Irskoj. Selektor je napravio analizu i probat ćemo da promijenimo neke stvari na terenu. Pozivam navijače da napune stadion i podrže nas a mi ćemo dati svoj maksimum na terenu kako bi stigli do pobjede nad Austrijom koja nam je konkurent za prvo mjesto u grupi. -rekao je Džeko.

Inače, kapiten našeg nacionalnog tima je potvrdio pisanje "Dnevnog avaza" od prije 10-ana, i s tim u vezi novinarima saopćio da je diplomirao sportski menadžment na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.