NOGOMET

Uoči utakmice: NSBiH poziva navijače da se pridržavaju pravila pri ulasku na tribine

D. Jurišić

D.J.

11.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Nakon pobjede na gostovanju u Sjevernoj Irskoj (2:1), nogometna „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja takmičenje Lige nacija. Večeras će na zeničkom stadionu Bilino polje biti domaćini konkurentu za prvo mjesto u Grupi B3, reprezentaciji Austrije. 

Već sinoć su postavljene ograde oko stadiona i stvorena je tampon-zona kako bi policajci i službe osiguranja mogle izvršiti pregled navijača prije ulaska na tribine.

Podsjećamo navijače na odredbe Člana 4. Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem su definirani svi prekršaji iz naznačenog Zakona, opisane protupravne radnje i ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, te sankcije za utvrđene prekršaje. Naznačenim zakonom je zabranjeno unošenje na stadion: bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl.) i alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Iz Nogometnog saveza su uputili molbu našim navijačima da se prilikom ulaska na stadion striktno pridržavaju uputstva za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su jasno naznačena na ulaznici te je neophodno da se to poštuje. NSBiH je, shodno važećim standardima FIFA-e/UEFA-e, instalirao nove elektronske brojače sa elektronskim čitačima ulaznica na ulazima stadiona, te bi nepoštovanje navedenih uputstava moglo izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu.

Poslovni objekti koji se nalaze u sklopu stadiona će raditi samo do 12 sati.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzima intenzivne aktivnosti na sprovođenju svih predviđenih mjera i radnji u sklopu priprema koje se poduzimaju na osiguravanju današnje utakmice.

Kako je planirano, osim ostalih predviđenih aktivnosti, u okviru saobraćajnog osiguravanja bit će poduzimane aktivnosti u skladu s usvojenim izmjenama režima saobraćaja u gradu, a usljed povećane frekvencije saobraćaja u gradu. Danas će biti na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu, što podrazumijeva blokadu određenih područja i zabranu odvijanja saobraćaja u ulicama u neposrednoj blizini stadiona.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.