NOGOMET Nagrada za Sabrinu Buljubašić

FK Sarajevo prisustvovao sjednici Generalne skupštine Evropske asocijacije klubova

Predstavljen presjek fudbalskih dešavanja u protekloj godini

Avaz Sport
11.09.2018 17:19

Foto: FK Sarajevo

U utorak, 11. septembra, u Splitu je održana sjednica Generalne skupštine Evropske asocijacije klubova (ECA) u domaćinstvu HNK Hajduk Split, na kojoj su u ime FK Sarajevo prisustvovale generalna direktorica Sabrina Buljubašić i članica Upravnog odbora Ema Bukovica.

Na sjednici Skupštine je predstavljen presjek fudbalskih dešavanja u protekloj godini, u okviru čega je generalni sekretar ECA-e Mišel Kentenaro (Michele Centenaro) podnio izvještaj Skupštini za prethodnu godinu. 

Na Skupštini se, također, razgovaralo o pravilima i regulacijama evropskih takmičenja za ciklus 2021.-2024., mogućnosti uspostave trećeg takmičenja u Evropi koje će omogućiti takmičenje klubovima koji se ne uspijevaju kvalificirati u Ligu prvaka i Evropa Ligu, te o pratećim temama kao što su odnosi s agentima, politikama transfera, potrebi za jedinstvenijim prelaznim rokovima unutar Evrope... 

Dan prije sjednice Skupštine predstavnici evropskih klubova igrali su turnir, na kojem je direktorica FK Sarajevo bila jedna od dvije žene koje su učestvovale. Njen tim je odnio pobjedu, koja je znatno veća imajući u vidu činjenicu da je na golu protivničkog tima stajao legendarni bivši golman Mančester junajteda Edvin van der Sar (Edwin). 

Tokom gala večeri Buljubašić je primila nagradu najbolje igračice cijelog turnira.

NA VRH