SARAJEVO

Musemićevi "marinci" s Igmana

Piše: G. Š.

12.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Na Koševu u odličnom raspoloženju dočekuju finiš prvog od tri dijela premijerligaške sezone, u kojem će izabranici Husrefa Musemića odigrati domaći duel s Tuzla Cityjem (subota – 19.30 sati) i Širokim Brijegom (11. kolo – 26. septembar), te gostujući s Krupom (10. kolo – 22. septembar).

Ratna zona

S ciljem podizanja atmosfere na još viši ili maksimalan nivo u bordo svlačionici, čelnici i stručni štab Sarajeva su tokom septembarske reprezentativne pauze organizirali neobično druženje na olimpijskoj planini Igman.

- Igrači Sarajevo pokazali su zavidne vještine koje su sa fudbalskog terena prenijeli i na airsoft teren, saznajemo u „War zone Igman“.

- Hvala igračima na lijepom druženju i na tome što su prepoznali airsoft kao dobar vid zabave. Nadamo se da će ovo druženje doprinijeti još boljoj atmosferi u svlačionici i pomoći im u nastavku takmičenja u Premijer ligi BiH.

Prvi koševski strateg Husref Musemić nije „ratovao“ na Igmanu.

- To je bilo jedno lijepo druženje, ali za mlađu raju. Nije to za nas starije - kaže Musemić.

Radnik i Mladost

Pored duela s Tuzla Cityjem, Krupom i Širokim Brijegom, bordo tim će do oktobarske reprezentativne pauze na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ dočekati Radnik (12. kolo - 29. septembar), te gostovati u Doboju kod Kaknja kod Mladosti (13. kolo - 6. oktobar).

Svi u stroju

Musemić će za predstojeći duel s Tuzla Cityjem moći računati na sve igrače iz kadra. Niko nije ni povrijeđen, ni kartoniran, s tim što Amar Rahmanović, Haris Handžić, Selmir Pidro i Aleksandar Šofranac imaju po dva žuta kartona te im prijeti suspenzija.

Spomenimo i to da je bordo tim jučer u Jelahu odigrao prijateljsku utakmicu protiv drugoligaša Borca, koji slavi 70. rođendan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.