USPJEH

Džeko: Sinoć smo dali posljednju kap znoja za pobjedu

Kapiten "Zmajeva" zahvalio navijačima na podršci

Edin Džeko postiže pobjednički gol protiv Austrije. D. Jurišić

Fena

12.9.2018

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko zahvalio je navijačima na podršci, naglašavajući da im navijači daju "vjetar u leđa i kada ide lošije".

Ističe da su reprezentativci vjerovali da mogu ostvariti dvije pobjede u Ligi nacija i da su to uspjeli uraditi iako je bilo teško. 

- Možda neko nije vjerovao u ovih šest bodova, ali mi jesmo i uspjeli smo ih osvojiti, iako je bilo preteško. Upravo zbog toga, htio bih zahvaliti za sve poruke podrške koje ste nam slali, ne samo meni već cijeloj ekipi. Navijači nas čine boljima i daju nam vjetar u leđa i kada ide lošije. Da, dao sam gol i ponosan sam na sva dostignuća u dresu Bosne i Hercegovine, ali bez ekipe to ništa ne bi bilo moguće, a mi smo sinoć dokazali da smo ekipa, da smo poput porodice i da smo tu jedan za drugoga - izjavio je Džeko.

Ističe da su greške sastavni dio igre, ali da se ne smije desiti da na terenu ne daju sve od sebe. 

- Sinoć smo dali bukvalno i posljednju kap znoja za pobjedu i mi na terenu i vi na tribinama. Zato ovaj pogodak 53. u dresu BiH u svom rekordnom nastupu za Bosnu i Hercegovinu poklanjam upravo Bosni i Hercegovini. Nama svima, jer svi zajedno smo zaslužili da i nas sreća pogleda - dodao je kapiten bh. reprezentacije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.