LIGA NACIJA

Duljević: Ostat ćemo na prvom mjestu

Piše: G. Š

13.9.2018

Naš reprezentativac iz drezdenskog Dinama Haris Duljević je i u duelima sa Sjevernom Irskom (2:1) i Austrijom (1:0) dokazao da sazrijeva za veće domete.

Arnautović i Alaba 

- Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali - kaže Duljević i dodaje:

- Uspjeli smo zatvoriti neke njihove dobre strane, to jeste Marka Arnautovića i Davida Alabu, te iskoristili našu šansu. Mislim da smo na kraju zasluženo slavili...

Jeste li više očekivali od Austrije, koja ima respektabilnu grupu igrača? Ipak, s novim selektorom Frankom Fodom, prije utakmice na Bilinom polju, poraženi su samo od Brazila...  

- Da, ali iskreno, nisam očekivao više od njih. Dobar su tim, ali to smo i mi. Ponavljam, dobro smo zatvorili njihove jače strane, tako da se oni nisu puno pitali na terenu. Mi smo se više pitali, jer im nismo dopuštali da oni drže konce igre u svojim rukama i na kraju smo pobijedili. A to je najbitnije.

Nakon prva dva kola Lige nacija naš tim ima maksimalnih šest bodova...

- Drago mi je zbog toga. Dali smo svoj maksimum. Na početku utakmice možda se kod nas osjetio mali umor, ali kada nas je probio znoj, bilo je OK.

Naš tim je u Zenici igrao puno bolje nego što je to bio slučaj u Belfastu.

- Nismo mogli odigrati gore nego što je to bilo protiv Sjeverne Irske. Međutim, i tamo smo trkački i s voljnog aspekta dali maksimum. Austrijanci su skroz drugačija ekipa od Sjevernih Iraca. Naš drugi protivnik voli igrati fudbal, a to nadigravanje nam odgovara.

 Idemo dalje

Već 15. oktobra slijedi novi duel sa Sjevernim Ircima, ali ovaj put u Zenici. 

- Idemo dalje. Najvažnije je da smo trenutno prvi s maksimalnim učinkom, a bit će vremena da razgovaramo o toj utakmici. I pravimo analize. Vjerujem da možemo ostati na prvom mjestu - za kraj kaže Duljević.

 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.