PONIŽENJE

Nećeš me, sine moj, navući na tu provokaciju

Ne možeš dati gol ako nemaš golgetera, kaže za ’Dnevni avaz’ popularni Ćiro

N. DEMIROVIĆ

13.9.2018

Nogometnom savezu Hrvatske FIFA priznaje rezultate i iz četrdesetih godina prošlog stoljeća, ali ovaj jedan bi sigurno svi u našem zapadnom komšiluku najradije zaboravili.

U Elčeu je Španija viceprvaka svijeta ispratila sa šest komada u mreži, što je najteži poraz za bilo koju od fudbalskih selekcija Hrvatske u historiji.

Vrlo delikatno 


- Sve se u ovom sportu dešava, pa je došlo i to. Bez obzira na težak poraz, mislim da će Zlatko Dalić uspjeti konsolidirati ekipu. Treba biti objektivan i reći da je tu nedostajalo igrača i da Dalić nije imao formaciju, ali svakako se ovaj rezultat mora iskoristiti da se izvuku pouke - kaže Miroslav Ćiro Blažević za „Dnevni avaz“.

Dalić je priznao da nije spavao noć nakon utakmice, a glavni izazov je naći pravu mjeru da se ekipa vrati.

- Sada je vrlo delikatno kako se postaviti prema igračima u svlačionici nakon ovog teškog poraza. Nije vrijeme za galamu i paniku, nego je potreban normalan i razuman stav. Moraš naletjeti na minu, pogotovo nakon rezultata koji je napravljen u Rusiji - naglašava Blažević.

Otvaranje utakmice protiv Španije ipak nije nagovještavalo debakl „Vatrenih“.

Dobar početak

- Moglo je biti sve drugačije. Imali smo dobar početak i odlične prilike. Da smo pogodili, ko zna u kojem bi smjeru otišlo, ali ne možeš dati gol ako nemaš golgetera - kao da je nešto poručio Ćiro.

A kolosalnu priliku je propustio na početku Ivan Santini, napadač Anderlehta, koji svoj reprezentativni potencijal tek treba dokazati.

- Nećeš me, sine moj, navući na tu provokaciju. Neću tako o tom igraču govoriti. Činjenica je da je promašio priliku koju ja ne mogu oprostiti - naglasio je Blažević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.