NOGOMET

Srbijanski sudija odgovorio Klopu na komentar da su pokradeni u finalu

Trener "Redsa" se i dalje ne može pomiriti s porazom

Milorad Mažić. Arhiv

Avaz Sport

13.9.2018

Real Madrid je u ovogodišnjem finalu Lige prvaka savladao Liverpul 3:1, a s tim porazom se i dalje ne može pomiriti trener "Redsa" Jirgen Klop (Jürgen Klopp). 

Finale je obilježeno brutalnim prekršajem Ramosa nad Salahom, koji je odmah morao napustiti igru. A kada je sjajni Egipćanin izašao, igra engleskog kluba se raspala.

Klop misli da je srbijanski sudija Milorad Mažić morao dati crveni karton Ramosu te da bi tako konačan ishod bio drugačiji. Mažić nije dugo čekao i odmah je odgovorio treneru Liverpula i poručio Nijemcu da bi, da je bilo nečega za komentiranje, to odmah rekao i da ne bi čekao dva mjeseca.

- Iznenadio me je trenutak tog komentara, dva mjeseca poslije finala Lige prvaka. Ne sjećam se, nisam ni čuo ni vidio da je Klop to rekao nakon susreta. A tada možda emocije jesu najjače, ali se i utakmica najbolje vidi. Tu bih zastao u komentiranju tog, u suštini, detalja bez mnogo značaja. 
Čudi me, iskreno, da je kod nas dobio takvu konotaciju, mnogo drugačiju od one u kontinentalnim okvirima, pa i na Britanskom poluostrvu. Ima tu još jedan bitan detalj: svaki trener ili funkcioner pokušava da zaštiti svoje igrače ili ekipu, naročito poslije teške sezone i prije početka nove. Najlakše ili najbezbolnije je tražiti krivca ili izgovor, i da je stvarno tu bilo nečega za komentiranje, ne bi se čekalo dva mjeseca. Svako ko i malo poznaje nogomet, jasno je mogao da sagleda stvari u toku utakmice. Nema tu velike filozofije, eho meča ne može da traje unedogled... Prvi utisci imaju najveću težinu - rekao je Mažić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.