TRENERI

Halilhodžić: Na odmoru sam, želim da uživam

Nije jedini kandidat za preuzimanje ekipe iz Kazablanke

N.C.

16.9.2018

Vahid Halilhodžić, proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak, još je bez trenerskog angažmana, ali moguće je da to neće potrajati.

Trener Reala

Iskusni 66-godišnji trener iz Jablanice nakon razlaza s reprezentacijom Japana uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji povezivao se s brojnim klubovima, a posljednji među njima je marokanski Vidad Kazablanka.

Halilhožić je već radio u Kazablanci, ali u gradskom rivalu Rađi. Nije jedini kandidat za preuzimanje ekipe. Naime, čelnici marokanskog kluba su, prema pisanju medija, kontaktirali i nekadašnjeg trenera Reala iz Madrida, Vanderlea Luksemburga (Luxemburgo).

Imam ponuda

Mediji u Maroku ističu da klub iz Kazablanke traži trenera svjetske klase, a kontaktirali su i Halilhodžića, koji im je kazao da ne može odmah odgovoriti na njihovu ponudu.

- Agent me pozvao i kazao mi da je Kazablanka zainteresirana za moje usluge. Tražio sam period da mogu razmisliti, jer sam trenutno na odmoru. Imam nekoliko ponuda, ali sada želim da uživam u svom odmoru, te ću kasnije odlučiti - rekao je Halilhodžić.



9  klubova u karijeri je trenirao Vaha: Velež, Bovis, Rađu, Lil, Ren, PSG, Trabzon, Itihad i Dinamo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.