LIGA PRVAKA

Liverpul u nadoknadi savladao Pari Sen Žermen, Crvena Zvezda osvojila bod protiv moćnog Napolija

Avaz Sport

18.9.2018

U derbiju prvog kola grupne faze Lige prvaka u okviru C grupe Liverpul je na Enfildu savladao Pari Sen Žermen 3:2

Prvi su zaprijetili domaći u 6. minuti, kada se Virgil Van Dijk našao u situaciji jedan na jedan s golmanom PSŽ-a i šutirao, ali mu je Areola fantastično odbranio. Dvije minute kasnije Džejms Milner (James) je pokušao, ali je ponovo Areola odlično reagirao. U 17. minuti prvo je Nejmar (Neymar), a zatim i Kavani (Edinson Cavani) pokušao, ali je golman domaćih Alison (Alisson)  bio oprezan i odbranio njihove udarce. "Redsi" su do vodstva došli u 31. minuti kada je Staridž (Daniel Sturridge) nakon centaršuta koji je uputio Andrev Robertson (Andrew) poslao loptu glavom po sredini gola za 1:0. Četiri minute kasnije, Huan Bernat (Juan)  je napravio prekršaj u šesnaestercu kada je udario nogu protivnika umjesto loptu, a sudija Sunet Čakir (Cuneyt Cakir) svirao penal. Džejms Milner je bio siguran s bijele tačke i poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za 2:0. Parižani su smanjili na 2:1 u 40. minuti kada je Tomas Munije (Thomas Meunier) pogodio uz desnu stativu nakon što se jedna lopta odbila u šesnaestercu. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, pa su "Redsi" na odmor otišli sa minimalnom prednošću. U 58. minuti Liverpul je postigao gol, ali je on zbog prethodnog prekšaja poništen.  U 61. minuti Staridž je glavom pokušao zabiti nakon preciznog centaršuta u šesnaesterac, ali je Areola fantastično odbranio. U 72. minuti Salah je imao veliku priliku kada je dočekao centaršut u šesnaestercu, ali je šutirao neprecizno i lopta je otišla pored gola. Parižani su do izjednačenja došli u 83. minuti kada je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) natrčao na loptu unutar kaznenog prostora i savladao golmana udarcem unutar desne stative. Gol vrijedan tri boda "Redsima" je donio  Roberto Firmino u drugoj minuti sudijske nadoknade. 

U drugoj utakmici ove grupe Crvena Zvezda je u Beogradu remizirala s Napolijem odigravši bez golova 0:0.  

Italijani su dominirali od početka susreta. U 13. minuti Lorenco Insinje (Lorenzo Insigne) pokušao sa ruba šestnaesterca, ali je Milan Borjan bio spreman i nije dozvolio da se rezultat promjeni. Golman beogradskog kluba ponovo je intervenisao u 29. minuti kada je Fabian Ruiz s lakoćom prošao  kroz obranu i šutirao s poludistance. Nakon Ruiza pokušao je i Milik, ali je ponovo Borjan fantastično odbranio pa su tako mreže na poluvremenu mirovale. U 56. minuti Mario Rui (Napoli) je šutirao iz slobodnog udarca sa ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo iznad prečke. U 65. minuti Dries Mertens je promašio gol za nekoliko centimetara nakon što mu je loptu dodao Hose Kalejon (Jose Callejon). I u nastavku je italijanski klub bio konkretniji i imao više od igre, no Crvena Zvezda je uspjela sačuvati svoju mrežu netaknutom i ostvariti veliki bod protiv izuzetno jake ekipe Napolija. 

U okviru A grupe Atletiko Madrid je kao gost savladao Monako 2:1. 

Prvu priliku na utakmici imao je Atletiko kada je u 6. minuti Dijego Kosta (Diego Costa) šutirao s ruba šesnaestera, ali je lopta otišla lijevo od gola. U 13. minuti Kevin N'Doram je primio odbijenu loptu i sjajno šutirao ka golu Madriđana, no nije imao sreće i lopta je prošla pored desne stative. Domaći su poveli u 18. minuti kada je Samuel Grandsir poslao odbijenu loptu nisko po sredini gola za 1:0. U 31. minuti Dijego Kosta je izašao jedan na jedan s golmanom Monaka i pogodio za izjednačenje 1:1. Atletiko je do potpunog preokreta došao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je Hose Maria Himenez (Jose Gimenez) ispratio korner i glavom pogodio za rezultat prvog dijela 1:2. U 51. minuti Kosta je zatresao mrežu Monaka, ali je sudija svirao ofsajd i gol je bio poništen. Do kraja meča igralo se otvoreno s obje strane, ali rezultat na semaforu se nije mijenjao. 

U drugoj utakmici grupe A Borusija Dortmund jeu gostima savladala Klub Briž. Pobjedonosni gol za njemački tim postigao je Kristian Pulišić (Christian Pulisic) u 85. minuti susreta.

U grupi D Šalke i Porto su remizirali 1:1. Gol za njemački tim postigao je u Embolo u 64. minuti meča, dok je izjednačujući gol za Porto u 75. minuti postigao Otavio iz penala.

U istoj grupi Galatasaraj je golovima Gerija Rodrigeza (Garry Rodrigues) iz 9., Derdijoka (Eren Derdiyok) iz 67. i Selčuk Inana (Selcuk) iz 93. minute pobijedio Lokomotivu iz Moskve 3:0.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+21
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.