EVROPSKA LIGA

Čelzi golom Vilijana pobijedio PAOK, Ajntraht s igračem manje u završnici slomio Marselj

Sponzorisani tekst

20.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Večeras je odigrano prvih 12 utakmica prvog kola Evropske lige u grupama G, H, I, J, K i L. Među najzanimljivijim je bio susret grupe G između Viljareala i Rendžersa, a konačan rezultat glasio je 2:2.

Viljareal je već u 3. minuti došao do vodstva. Karlos Baka (Carlos Bacca) je uputio snažan udarac vanjskim dijelom kopačke malo izvan šesnaesterca i fenomenalno pogodio uz lijevu stativu gola gostiju. Nakon postignutog gola, domaći su kontrolirali meč. U 20. minuti Baka se našao u šesnaestercu i šutirao, ali je njegov udarac klizećim startom bio blokiran. U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena i odlaska na odmor nije bilo promjene rezultata. 

I u drugom dijelu “žuta podmornica” je dominantnija na terenu. U 60. minuti Alfonso je primio loptu nakon kornera i jako loše šutirao s velike udaljenosti.  Dvije minute kasnije, Ramiro Mori se našao u odličnoj prilici  nakon što je šutirao s ruba šesnaesterca. Alan Mekgregor (Allan McGregor) je reagirao vrhunski i obranio mu šut koji je išao u donji lijevi ugao.  Rendžersi su izjednačili u 67. minuti kada je Džejms Tavernijer (James Tavernier) zbliza šutirao i poslao loptu u mrežu ostavivši domaćeg golmana bespomoćnog. Dvije minute kasnije, Viljareal je ponovo došao do prednosti. Džerardž Moreno je nakon sjajne solo akcije, odličnim  udarcem unutar šestnaesterca pogodio za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača. Gosti su do novog poravnanja došli u 76. minuti kada je Kajl Laferti (Kyle Lafferty) primio odličan pas saigrača i lagano poslao loptu u mrežu za 2:2. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata pa su tako ekipe podilile bodove. 

U grupi H  Ajntraht iz Frankfurta je u gostima savladao Marselj 2:1. Francuski tim je poveo u 3. minuti kada je Lukas Okampos (Lucas Ocampos) iz vojela sjajno pogodio gol od lijevu stativu. Mogli su domaći da povećaju prednost u 10. minuti kada je Valer Žermen (Valere Germain)  pokušao zabiti glavom, no, golman njemačkog tima Kevin Trap (Trapp) mu je fantastično odbranio. U nastavku su igrači francuskog tima pokušavali kratkim pasevima doći do prilike da povećaju prednost, dok su igrači Ajntrahta čekali neku njihovu grešku.  U 30. minuti Žermen se izborio za prostor, izašao jedan na jedan pred golmana, šutirao, ali ravno u ruke Trapa. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću domaćih. 

Ajntraht je do izjednačenja došao u 53. minuti kada je Lukas Toro (Lucas Torro) nakon kornera bio najviši u skoku i loptu zakucao pod prečku za 1:1. U 59. minuti igrač gostiju Jetro Vilems napravio je ružan faul, te je dobio drugi žuti karton. a to je značilo i isključenje. U nastavku su domaćini pokušavali da iskoriste brojčanu prednost na terenu. U 72. minuti Florian Tuvin je nakon centršuta iz slobodnog udarca visoko skočio i s jedanaest metara glavom šutirao malo iznad prečke. Minutu kasnije Nikolai Miler (Nicolai Muller) je imao malo prostora unutar šestnaesterca i uputio brzu loptu po zemlji u donji desni ugao ali je golman domaćih bio siguran. U 77. minuti Dimitri Pajet (Payet) je zavrnuo dobar centaršut, ali je lopta otišla malo iznad prečke. A onda u 90. minuti uslijedio je šok za domaćina kada je Luka Jović primio precizan pas i mirno pospremio loptu u lijeve rašlje gola Marselja za veliki preokret i konačnih 2:1.

U drugog utakmici ove grupe Lazio za koji nastupa bivši bh. reprezentativac Senad Lulić pobijedio je Apolon Limasol 2:1. Strijelci za Lazio bili su Alberto Luis u 14. i  Imobile iz 84., dok je počasni pogodak za Apolon postigao Zalaja (Zalaya) u 88. minuti meča. 

U grupi L Čelzi je pobijedio PAOK u Solunu 1:0. Pobjedu "Plavcima" donio je Vilijan u 7. minuti.  

Sutra se nastavlja takmičenje u ligama petice, a ovdje možete pogledati ponudu MOZZART kladionice.

Pogledajte sve rezultate i tabele Evropske lige. 

fctables.com
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.