EVROPSKA LIGA

Hajrović dvostruki strijelac u potopu Fenera na Maksimiru, Leverkuzen teškom mukom savladao Ludogorec

AFP

Sponzorisani tekst

20.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Mečevima u grupama A, B, C, D, E i F večeras je kompletirano 1. kolo grupne faze Evropske lige. Dinamo je u Zagrebu na Maksimiru pred nešto više od 17 500 gledalaca u okviru prvog kola grupe D Evropske lige uvjerljivo pobijedio Fenerbahče 4:1

"Modri" su od samog početka krenuli agresivno. U 3. minuti Mislav Oršić je šutirao s lijevog krila, no lopta je otišla daleko od gola. Nakon početne inicijative Dinama, igrači Fenerbahčea su lagano preuzimali posjed lopte, no nije bilo ozbiljnijih prilika. Dinamo je u vodstvo došao u 16. minuti nakon gužve u šesnaestercu, lopta se odbila od Ivana Šunjića koji je to šutirao napamet i lopta je prošla kroz odbranu turskog tima, da bi na kraju odsjela u mreži za veliko slavlje na Maksimiru. Tri minute kasnije, Dani Olmo je šutirao s ruba šesnaesterca, a njegovu nesreću, pogodio je prečku. U 27. minuti Gavranović je majstorski proigrao bh. reprezentativca Izeta Hajrovića koji je preciznim udarcem s 15-ak metara pogodio bliži ugao za 2:0. U 33. minuti Ismail Kojbaši (Koybasi) je fantastično izveo dalekometni slobodnjak, ali je golman Dinama Dominik Livaković još ljepšom paradom zaustavio njegov udarac.  Četiri minute kasnije Hajrović je ubacio iz kornera, Dilaver fantastično glavom šutirao, ali je pogodio stativu. U 44. minuti Hajrović se našao u ofsajdu, a odluka sudije ga je iživcirala pa je napucao je loptu, a onda je zaradio žuti karton. Na odmor se otišlo s vodstvom "Modrih" od 2:0 i to je mnogi kažu bilo najbolje Dinamovo evropsko poluvrijeme u zadnjih deset godina. 

Već na početku drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti Fenerbahče je smanjio prednost Dinama. Nakon što je Mehmet Topal ubacio iz kornera, Roman Nojštader (Neustadter) se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i glavom skrenuo loptu u donji lijevi ugao za 2:1. Iako se činilo da su "Modri" malo pali nakon primljenog gola, u 57. minuti došlo je do sudara dva igrača gostiju, lopta je došla do Olma koji proigrava Hajrovića koji se našao sam u srcu šesnaesterca i lagano pospremio loptu u prazan gol za 3:1. Tri minute kasnije, Stojanović je dodao za Olma koji snažnim udarcem pogađa za 4:1. U 63. minuti gosti su izbili loptu, ona je došla do Šunjića koji je iz prve šutirao i pogodio prečku. U nastavku je Dinamo primirio igru i nisu dozvoljavali gostima da naparave nešto više u napadu. Hajrović je teren napustio u 81. minuti kada ga je zamijenio Tongo Doumbia, dok je Amer Gojak odigrao svih 90. minuta. "Modri" su tako ostvarili izuzetno važnu i veliku pobjedu protiv turskog velikana.

Ispod možete pogledati golove Hajrovića, kao i sve rezultate i tabele nakon odigranog 1. kola Evropske lige. 

Sutra se nastavlja takmičenje u ligama petice, a ovdje možete pogledati ponudu MOZZART kladionice.

fctables.com
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.