NEVJEROVATNO

Historijski debakl slavnog kluba: Sramota bivšeg prvaka Evrope koja se ne pamti!

Twitter

Dnevnik.hr.

23.9.2018

Gotovo nestvaran rezultat u šestom kolu druge njemačke Bundeslige: HSV je na domaćem terenu izgubio 0:5 od Jahn Regensburga. 

Jedan od najvećih njemačkih klubova, jedini koji je do ove godine nikad nije ispao iz Bundeslige, doživio je šokantan poraz na svom terenu od ekipe kojoj je glavni cilj u ovoj sezoni izbjeći ispadanje među trećeligaše.

Za klub iz Hamburga stvari su loše krenule od samog početka, jer je armenski napadač Sargis Adamjan zabio u 11., a potom i u 21. i u 35. minuti za hat-trick, prenosi Dnevnik.hr.

Tračak nade HSV-u se ukazao u 40. minuti kada je za njih dosuđen jedanaesterac, ali je kapetan Aron Hunt očajno ga izveo - gostujući golman je uhvatio loptu koju je uputio prema golu.

Demoralizirani domaćini u nastavku su primili još dva gola, zabili su Marsel Koreja i Jan Džordž za petardu koja je odjeknula Evropom.

Situacija na tabeli nije tako tragična za HSV poput današnjeg rezultata. Na drugom su mjestu, sa samo bodom manje od vodećeg Kelna, ali nesumnjivo je ovo jedna velika sramota za klub koji je 1983. bio prvak Evrope, šest godina prije toga osvojio i Kup pobjednika kupova, a sve do ovog proljeća se ponosio kako je jedini klub koji nikad nije ispao iz elitnog društva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.