TURSKA

Bešiktaš blagi favorit protiv posrnulog Fenerbahčea

Posljednji meč šestog kola turske lige

Twitter

Sponzorisani tekst

24.9.2018

U posljednjem meču šestog kola turske lige u jednom od najvećih istanbulskih derbija sastaju se Fenerbahče i Bešiktaš. 

Domaćini su trenutno na 13. mjestu na tabeli, s četiri boda manje od četvrtog Bešiktaša, dok je tokom prošle sedmice i u Evropskoj ligi Fener poražen u gostima, a Bešiktaš je slavio na svom terenu. 

Fener je prije četiri dana na startu Evropske lige poražen čak 4:1 na gostovanju kod zagrebačkog Dinama, dok su još u avgustu eliminirani i u trećem pretkolu Lige prvaka od portugalske Benfike.  

Osim toga, i domaće prvenstvo su otvorili veoma loše, jer su samo u prvom i petom kolu upisali pobjede, dok su između toga čak tri puta poraženi, tako da nimalo ne čudi što se sve više priča i o ekspresnom odlasku trenera Cocua.

Za razliku od Fenera, ekipa Bešiktaša je u četvrtak navečer na startu Evropske lige rutinski došla do domaće pobjede od 3:1 nad norveškim Sarpsborgom, dok su prethodno u tom takmičenju eliminirali još tri ekipe, među kojima je opet najzvučnije ime bio beogradski Partizan. 

Što se pak tiče domaćeg prvenstva, tu su do sada ostvarili tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, tako da u ovom trenutku drže četvrto mjesto na tabeli i imaju samo tri boda manje od vodećeg Bašakšehira. 

Bešiktaš je blagi favoriti u večerašnjem susretu, a kladionica MOZZART na pobjedu gostiju daje kvotu 2,55, na remi 3,35, dok je kvota za pobjedu Fenera 2,75.

Ovdje možete pogledati kompletnu današnju ponudu kladionice MOZZART.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.