NOGOMET Igrači koji su najviše razočarali

Sančez i Ozil u najgorem timu sezone

"Marca" ima veliku historiju biranja najlošijeg tima

Avaz.ba
25.09.2018 10:08

"Marca" je jutros objavila najgori tim za 2018. godinu sastavljen od igrača koji su najviše razočarali u svojim klubovima.

Urednici i novinari ovog lista napravili su najlošiji tim za prethodnu godinu, a najnepopularniju ekipu za 2018. godinu predvode Mesut Ozil i Aleksis Sančez (Alexis Sanchez).

"Marca" je za najlošijeg golmana imenovala Lorisa Karijusa (Karius), koji je bio tragičar finala Lige prvaka između Liverpula i Real Madrida, dok su među najlošije defanzivce izabrali Juventusovog Hevedesa (Howedes), Junajtedovog Lindelefa (Lindelof) i Juventusovog Bonućija (Bonucci).

Dalje, novinari "Marce" smatraju da su u prethodnoj sezoni podbacili Mesut Ozil, Vesli Snajder (Wesley Sneider), Tiemouje Bakajoko (Tiemoue Bakayoko), Ganso i Sančez kao vezni igrači, a u vrh napada stavili su novog igrača Fulama Vieta (Vietto) i zaboravljenog Kelečija Iheanača (Kelechi Ihenacho).

Ovaj španski list tako je nastavio višegodišnju tradiciju biranja najlošijeg tima u prethodnoj sezoni, a podsjećamo, sinoć je FIFA na ceremoniji u Londonu izabrala najbolji tim za 2018. godinu.

NA VRH