NOGOMET

Musemić: Želimo ostati na vrhu tabele

Trener bordo tima kazao da se njegova ekipa nalazi u zavidnoj formi

Arhiv

Fena

25.9.2018

Fudbalski klub Sarajevo u derbi susretu 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH sutra će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić na pres-konferenciji je kazao da je njegov tim "u posljednje vrijeme u zavidnoj formi i da želi da tako ostane".

- Sigurno da ulazimo maksimalno koncentrirani i neće nas zavarati teža pobjeda i izostanak igrača. Pokušat ćemo odigrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo, tu želimo i ostati. Pozivamo navijače da nam pomognu i podrška nam je vrlo bitna. Vjerovatno će biti svi spremni, Ahmetović je jedini upitan. Možda budemo i riskirali s njim, ali to ćemo znati sutra - kazao je Musemić.

Strateg bordo tima je kazao da na raspolaganju ima 23-24 igrača i da računa na sve.

- Protiv Širokog igramo derbi, ali nema nekog specijalnog pritiska. Matić, Čabraja i Bilobrk neće igrati, ali ponavljam da nas to neće zavarati, baš kao ni njihova tijesna pobjeda u prošlom kolu. Ne dopuštam opuštanje i od svih igrača tražim maksimum - rekao je Musemić.

Prvotimac Halid Šabanović u svom 14. nastupu u prošlom kolu protiv Krupe postigao je prvjenac u dresu Sarajeva.

- Sigurno da nam je svaka utakmica bitna. Prvi smo, tu želimo da ostanemo, tu nam je i mjesto. Sutra želimo tri boda - rekao je Šabanović.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg je na programu sutra u 17.30 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.