ITALIJA

Inter protiv Fiorentine traži treću uzastopnu domaću pobjedu

Na programu vanredno šesto kolo

Igrači Intera u posljednjem kolu pobijedili Sampodriju. AFP

Sponzorisani tekst

25.9.2018

Ove sedmice na rasporedu su mečevi vanrednog šestog kola Serije A, a večeras ovo kolo otvara derbi derbi susret između devetog Intera i treće Fiorentine, koja ima i tri boda više. Oba tima su u posljednjem kolu upisala pobjede bez primljenog gola, dok je njihov posljednji završen remijem 1:1 u Firenzi, a prije toga su i jedni i drugi upisali po dvije pobjede na domaćem terenu.  

Stoga u Interu vjeruju da mogu doći i do treće uzastopne domaće pobjede nad Fiorentinom, a i odlična atmosfera vlada u timu nakon što su za pet dana upisali dvije pobjede, prvo na domaćem terenu 2:1 nad Totenhemom u Ligi prvaka, a onda su slavili i na prvenstvenom gostovanju kod Sampdorije 1:0. 

Što se tiče gostiju iz Firence, oni su kod kuće s uvjerljivih 3:0 slavili nad SPAL-om, što im je ujedno bila i treća domaća pobjeda u ovoj sezoni Serije A. S druge strane, na gostovanjima baš i nisu bili tako uspješni, s tim da su prije dva kola ostali neporaženi protiv Sampdorije, odigravši 1:1 u Đenovi, dok su jedini poraz u sezoni doživjeli prije tri kola u Napulju, gdje su izgubili 1:0 od Napolija. 

Inter ima ulogu favorita u večerašnjem derbiju, a kladionica MOZZART na pobjedu tima iz Milana daje kvotu 1,70, na remi 3,70, dok je kvota za pobjedu Fiorentine čak 5,20.

Ovdje možete pogledati kompletnu današnju ponudu kladionice MOZZART.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.