MAJSTORIJA

Remek-djelo legendarnog Van Persija: Iz slobodnjaka ljevicom u rašlje s 25 metara

Prekrasan pogodak

Screenshot

Index.hr

1.10.2018

Potpuno je osijedio, nedavno je proslavio 35. rođendan, ali povratkom u matični klub po stare dane proživljava drugu mladost.

Robin van Persi (Persie) zimus se nakon 13 i po godina u inozemstvu vratio kući. Nakon Arsenala, Mančester junajteda i Fenerbahčea, golgeteru koji je zabio najviše (50) golova u historiji reprezentacije Holandije i dva puta bio najbolji strijelac engleske Premier lige, ispunile su se obje želje: da karijeru okonča u rodnom gradu i klubu svog života te da pri tome osvoji neki trofej s Fejnordom. Na proljeće je uzeo kup, ali u novu sezonu ušao je, također, s velikim ambicijama. 

U prvih sedam kola Eredivizije postigao je šest golova. Na posljednja dva meča svom klubu donio je pobjede golovima tri minute prije kraja. Prije dvije sedmice protiv Utrehta je jedini gol na utakmici zabio iz penala, a jučer je, također, u 87. minuti postigao pobjednički gol za 2:1 protiv Vitesea.

Ali bio je to prekrasan pogodak, jedan od najljepših ove sezone.

Van Persi je namjestio loptu prije izvođenja slobodnjaka s oko 25 metara iskosa s desne strane. Zaletio se i ljevicom poslao projektil u suprotne, golmanove desne rašlje.

Na kraju je dobio crveni karton, ali nakon ovakvog remek-djela sve mu je oprošteno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.