INFRASTRUKTURA

U modernizaciju Grbavice uloženo skoro 2,3 miliona KM

Piše: G. Š.

1.10.2018

Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za administraciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, potvrdio je u razgovoru za “Dnevni avaz” da će sarajevska Grbavica biti potpuno spremna za treću utakmicu u Ligi nacija, koju naš državni tim igra 15. oktobra protiv Sjeverne Irske.

Treća kategorija

- Svi se radovi odvijaju u skladu s dinamikom koja je potpisana s Fudbalskim klubom Željezničar – konstatira Džemidžić te dodaje:

- Sve što smo imali obavezu, to smo i preuzeli. Radovi su u toku, upravo su u toku završni radovi na travnatoj površini.

Delegacija NSBiH propratila je prošle sedmice postavljanje hibridne trave na stadionu Grbavica, za šta je rok osam dana.

- U narednom periodu bit će postavljeni i brojčanici na ulaze, što je, također, u skladu s ugovorom potpisanim s izvođačem. Što se tiče svih ostalih organizacionih, odnosno sigurnosnih aktivnosti, one su poduzete. Tokom sedmice održat će se i sastanak sa policijskim strukturama svih nivoa... Znači, poduzete su sve aktivnosti. A stadion Grbavicu sigurno ćemo dodatno i ušminkati, utegnuti.

Za umivanje stadiona Grbavica Savez je putem fondova Evropske nogometne asocijacije (UEFA) uložio skoro 2.300.000 KM.

- Za reparaciju reflektora prošle godine je uloženo skoro 150.000 eura, a samo iz posljednjeg povlačenja sredstava iz UEFA-e odobreno je 1.000.000 eura za rekonstrukciju stadiona Grbavica i dobivanje te treće kategorije za odigravanje međunarodnih utakmica.

Na pitanje hoće li Savez ulagati još novca u stadion Grbavica iz vlastitih ili iz UEFA-inih fondova, Džemidžić odgovara:

- Sve zavisi od potreba. Naravno, nastojat ćemo napraviti još više, bolje, kvalitetnije, s tim što ćemo i kroz projekte koje ćemo sinhronizirano raditi s UEFA-om, nastojati da uvijek imamo jedan alternativni stadion za reprezentativne utakmice. Do sada smo, naime, bili primorani igrati utakmice samo u Zenici, a sad imamo i Grbavicu.

Cijene ulaznica

Prodaja ulaznica počinje danas.

- Zbog ograničenog kapaciteta stadiona, kao i zbog obaveznih sigurnosnih procedura koje nalaže UEFA, bit će štampano 10.300 ulaznica za prodaju, a cijene su sjeverna i istočna tribine po 30 KM, a južna 20 KM. Više informacija objavljeno je na našoj web-stranici... – kaže Džemidžić.

Prodaja 5.000 ulaznica obavit će se putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije “Centrotoursa”...

“Zmajevi” će imati veliku podršku i u Beču 

- Što se tiče utakmice s Austrijom u Beču (četvrto kolo Lige nacija, op. a.), koja je na programu tek u novembru, već smo dobili veliki broj zahtjeva naših navijača za ulaznice. Taj broj će sigurno premašiti 2.702 ulaznice, koliko pripada našim navijačima, tako da će naš tim i u Beču imati veliku podršku - kaže Džemidžić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.