MANČESTER

Nemanja Matić otkrio detalje iz svlačionice "Crvenih đavola"

Matić: Odigrao sam najgoru utakmicu

Avaz Sport

1.10.2018

Mančester junajted u posljednje vrijeme igra sve lošije, a atmosfera u i oko kluba je, čini se, nikad gora. Krizi se jednostavno ne nazire kraj. 

Nakon sedam odigranih kola, Junajted je tek deseti, a poslije poraza od Vest Hema (1:3) za vikend, kriza je dostigla vrhunac.

Žoze Murinjo (Jose Mourinho), koji je u svađi sa svima, navodno je već bivši i samo se čeka da u Mančester sleti Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), a veznjak Mančestera, reprezentativac Srbije Nemanja Matić, otkrio je neke detalje haosa koji se događa u svlačionici posrnulog velikana.

- Uvijek je teško kad izgubite, posebno kad je u pitanju tako veliki klub. Teško je, ali to je fudbal. Takav je život. Sigurno je da smo svi željeli odigrati bolje i pobijediti, ali to se nije dogodilo. Znamo da smo odigrali užasno zadnjih nekoliko utakmica, svjesni smo toga, no mi igrači smo se dogovorili da ćemo dati sve od sebe da riješimo ovaj problem. To nam je obaveza, kaže Matić, te dodaje:

- Nakon poraza u subotu, sjeli smo svi i otvoreno razgovarali. Znamo da je loše, ali dajemo sve od sebe. Znam da ne postoji niko ko se nije trudio. Lično, reći ću da sam odigrao možda i najgoru utakmicu otkako sam u Junajtedu, a onda sam se pogledao u ogledalo i zapitao se što to pogrešno radim. Svako od nas je isto to napravio, kazao je Matić, koji je stao u odbranu Murinja rekavši da Portugalac želi izvući tim iz krize i da ovaj trenutak koristi kako bi upravo to pretvorio u njihovu snagu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.