LIGA PRVAKA

Dibalin het-trik za sigurnu pobjedu Juvea, Siti bolji od Hofenhajma

AFP

Avaz Sport

2.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Juventus je u okviru drugog kola Lige prvaka grupe H savladao Jang Bojs rezultatom 3:0.

"Stara dama" je povela već u petoj minuti kada je Bonući (Bonucci) dugom loptom našao Dibalu (Dybala) koji je loptu rutinski pospremio u mrežu za 1:0. U 15. minuti Bernardeski (Bernardeschi) je pokušao s ruba šestnaesterca, ali mu je golman gostiju fenomenalno odbranio. Pet minuta kasnije, Dibala je iz jako dobre pozicije šutirao ravno u golmana. U 24. minuti Bernardeski je imao Mandžukića samog na lijevoj strani, ali je predugo držao loptu i on mu je pobjegla pa je tako propala odlična prilika za Juventus. U 34. minuti Matuidi je šutirao s dvadeset metara, golman je odbio loptu, na koju je natrčao Dibala i lagano je posprema u gol za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku je Juventus kontrolirao igru, a u 48. minuti nakon fenomenalne kontre, Bernardeski je sjajno  pronašao Dibalu koji je u čistoj situaciji gađao suprotni ugao i pogadio stativu. U 55. minuti Pjanić je šutirao s nekih 25 metara, ali ravno u golmana Jang Bojsa. Gosti su zaprijetili u 61. minuti kada je Horarau šutirao iskosa s 15-ak metara, ali lopta od bloka otišla u korner. U 69. minuti Dibala je postigao het-trik. Nakon četiri pasa iz prve lopta je došla do Kuardada (Cuadrada) koji je spustio Dibali, a on s peterca pospremio loptu u mrežu za 3:0. U 74. minuti Sandro Lauper šutirao s ruba šesnaesterca, ali mu je Ščezni (Szczesny) reagirao vrhunski i obranio mu šut koji je išao u donji desni ugao.  Pet minuta kasnije, Kamara (Camara) je potpuno nepotrebno ispred pomoćnog suca udario Dibalu u lice i zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje. U 80. minuti  Kedira je uposlio Bonućija na drugoj stativi, ali je on s pola metra promašio loptu. Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je Juventus upisao novu sigurnu pobjedu. 

Miralem Pjanić je u dresu "Stare dame" igrao do 70. minute kada ga je zamijenio Kedira. (Khedira). 

U drugoj utakmici koja se igrala večeras u grupi G Mančester siti je u gostima savladao Hofenhajm rezultatom 2:1.

Hofenhajm je do vodstva došao već u prvoj minuti kada je Ishak Belfodil iskoristio grešku odbrane Sitija i  poslao loptu u mrežu domaćina. Siti se ekspresno vratio i već u 8. minuti Aguero je postigao lijep gol za izjednačenje. David Silva je započeo akciju i našao Sanea na lijevom krilu koji je ubaci za Argentinca, a ovaj iz drugog pokušaja pogodio za 1:1. U 15. minuti Sterling je uzeo loptu i cik-cak prošao kroz odbranu njemačkog tima, ali je mu je na kraju odbranio Oliver Bauman (Baumann).  U 33. minuti Aguero je dočekao odbijenac otprilike na penalu i poslao loptu lijevo pored gola. Dvije minute kasnije, ponovo je Aguero zaprijetio. Nakon solo prodora i dobrog šuta s ruba šesnaesterca, lopta je išla u desne rašlje, ali je Bauman spasio Hofenhajm.  U 39. minuti Belfodil je pucao slabo po sredini gola, gdje je golman Sitija samo dočekao loptu. Tri minute kasnije, ponovo je Aguero nakon solo akcije pokušao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo iznad gola, pa se na odmor otišlo s nerješenim rezultatom 1:1. 

Na početku drugog dijela, Hofenhajm je bio nešto konkretniji, no bez pravih prilika. Igrači Sitija su pokušavali kratkim pasevima doći u poziciju za šut. U 53. minuti David Silva je nakon centaršuta u šesnaestercu šutirao  neprecizno i lopta je otišla pored gola.  U 72. minuti Aguero je bio najviši u skoku i s nekih jedanaest metara šutirao glavom po sredini gola, ali mu je ponovo Bauman obranio. Siti je do sva tri boda došao u 87. minuti kada je grešku odbrane Hofenhajma iskoristio David Silva i mirno pogodio iz blizine za konačnih 2:1.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.