LIGA PRVAKA

Džekin het-trik za petardu Rome, potop Reala u Moskvi, kiks Junajteda i Bajerna

AFP

Avaz Sport

2.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20

U drugom kolu grupe G Lige prvaka Roma je deklasirala Viktoriju iz Plzena rezultatom 5:0

"Vučica" je do vodstva došla u 4. minuti kada je Kolarov sjajno pronašao Edina Džeku, koji se potom izborio za šuti i pogodio donji desni ugao za 1:0. U 12. minuti gosti su imali priliku kada je Mihael Krmenik (Michael Krmencik) šutirao iz prve, ali je lopta otišla nekoliko metara iznad gola. U 20. minuti  igrač gostiju Radim Reznik je dočekao centaršut na jedanestercu i dobro šutirao glavom, ali je lopta prozujala kraj lijeve stative. Devet minuta kasnije, Under se našao u dobroj šansi, ali se njegov pokušaj sa srednje udaljenosti odbio van od prečku. U 40. minuti Džeko je postigao svoj drugi gol. Nakon asistencije Undera, "Dijamant" je fenomenalnim udarcem loptu zakucao pod prečku za 2:0 i tako postavio rezultat prvog poluvremena. 

U nastavku se uglavnom igralo na sredini terena, a "Vučica" je i dalje kontrolirala igru. Roma je do trećeg gola došla u 64. minuti kada je Under nakon lijepe asistencije Pelegrinija (Pellegrini) pogodio donji lijevi ugao za 3:0. U 70. minuti Džeko se našao uu situaciji jedan na jedan s golmanom. Bh. napadač se šutirao iz sve snage po sredini gola, ali je golman gostiju bio dobro postavljen i odbranio mu šut.  Tri minute kasnije, Roma je postigla i četvrti gol, a strijelac je bio Klajvert (Kluivert) koji je nakon odbijenca, zakucao loptu u mrežu. Edin Džeko je u nadoknadi vremena na asistenciju Florencija pogodio i postigao svoj het-trik za konačan rezultat 5:0.

U drugom meču ove grupe CSKA je priredila najveće iznanađenje savladavši u Moskvi aktuelne prvake Evrope madridski Real rezultatom 1:0.  

CSKA je povela već u 2. minuti susreta kada je Nikola Vlašić iskoristio lošu reakciju odbrane "Kraljeva" i poslao loptu u mrežu za 1:0. Nakon primljenog gola, Real je krenuo u ofanzivu. U 24. minuti Načo (Nacho) je skočio na odličan centaršut, pucao glavom u donji desni kut, međutim, protivnička obrana je to bez problema presjekla i izbila daleko od gola. Četiri minute kasnije, Kazemiro (Casemiro) nije  iskoristio obećavajuću šans. Šutirai je s poludistance, ali je pogodio stativu. U 37. minuti Karim Benzema je šutirao malo izvan šesnaesterca, ali je lopta otišla malo iznad prečke. Tri minute kasnije, ponovo je Benzema imao sjajnu priliku, ali je nakon dobrog centaršuta, šutirao glavom pogodio prečku pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom CSKA. 

U drugom poluvremenu Real je krenuo na sve ili ništa. U 49. minuti Asensio je rasplalio projektil u desnu stranu gola, ali je golman CSKA fantastično odbranio. Nakon toga, Real je pokušavao stalnim mijenjanjem strana i dugim brzim pasevima da zbuni odbranu moskovskog tima, no nisu imali uspješnu završnicu. U 69. minuti Asensio je je u šesnaestercu pucao iz prve, ali je promašio cijeli gol. Pet minuta kasnije Kros je snažno šutirao s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla par centimetara kraj desne stative. U 77. minuti Jaka Bijol je pokušao snažnim udarcem u desnu stranu gola, međutim, golman Reala je bio spreman i odbranio mu šut. U 87. minuti Luka Modrić se našao u odličnoj prilici, ali je najbolji igrač svijeta promašio gol, pa je tako domaći CSKA slavio vjerovatno najveću pobjedu u svojoj historiji. 

U grupi E Bajern i Ajaks su remizirali odigravši 1:1. Strijelac za "Bavarce" bio je Mats Humels (Hummels) u 4. minuti kada je utrčao na centaršut i savršeno pogodio glavom lijevi dio gola. Ajaks je do izjednačenja došao dvadeset minuta kasnije kada je Tadić je proigrao Mazrauija, koji je odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za ispostavit će se na kraju konačnih 1:1. 

U drugoj utakmice ove grupe Benfika je u gostima savaladala AEK 3:2. Benfika je povela u 6. minuti golom Harisa Seferovića. Na 2:0 u 15. minuti povisio je Aleks Grimaldo (Alex Grimaldo). AEK je smanjio prednost u 53. minuti, a strijelac je bio Viktor Klonaridis. Isti igrač postigao u 63. minuti gol za poravnanje na 2:2. Gol vrijedan tri boda za Benfiku postigao je Semedo u 74. minuti. Treba reći da je Benfika čitavo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje pošto je u nadoknadi prvog dijela Ruben Dias dobio drugi žuti karton. 

U grupi F Lion i Šahtar su podijelili bodove odigravši 2:2. Strijelci za domaće bili su Dembele u 70. i  Dubois  u 72. minuti, dok je strijelac oba gola za Šahtar bio Moraes u 44. i 55. minuti.

U grupi H Mančester junajted doživio je novi kiks, pošto su na Old Trafordu odigrali meč bez golova protiv Valensije. 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.