HRVATSKA

Odbačena optužnica protiv Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja

Kao pobjednik izašao iz još jedne bitke, ovoga puta one pravosudne

Luka Modrić

Večernji.hr

2.10.2018

Nakon silnih trofeja i priznanja koje je dobio ove godine, uključujući i ono za najboljeg nogometaša svijeta, Luka Modrić je, barem zasad, kao pobjednik izašao iz još jedne bitke, ovoga puta one pravosudne.

Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu na sjednici održanoj prošlog petka odbacilo je optužnicu protiv Luke Modrića koja je protiv njega podnesena prije tačno sedam mjeseci, a kojom ga se teretilo da je lažno svjedočio na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi s izvlačenjem novca iz tog kluba.

Naime, u službenom odgovoru s tog suda potvrdili su da je optužnica protiv Modrića odbačena, no ne precizira se tačno zbog čega. Ipak, iz neslužbenih izvora moglo se saznati da je ista optužnica odbačena kao preuranjena, što je nešto o čemu se u pravosudnim kuloarima nagađalo duže vrijeme. Primjerice, u pravosudnim krugovima već se ranije moglo čuti da se ta optužnica smatra preuranjenom, što je argument s kojim se i službeno išlo prema sudu u sklopu Modrićeve odbrane.

Konkretno, njegova odbrana smatra da sudski proces protiv kapitena hrvatske nogometne reprezentacije ne može početi prije nego što sudski postupak koji se vodi protiv Zdravka Mamića bude pravomoćno okončan.

Kao što je poznato u javnosti, Zdravko Mamić u junu ove godine osuđen je zbog izvlačenja silnih miliona iz Dinama nepravomoćnom presudom na šest i po godina zatvora, a trenutno uživa na slobodi u Bosni i Hercegovini, gdje je pobjegao nekoliko dana prije presude. Kad će dočekati da presuda protiv njega postane pravomoćna, teško je nagađati, ali sudeći prema nekim drugim procesima, poput onih protiv Ive Sanadera, koji se puževim korakom već godinama vode na hrvatskim sudovima, nije teško zaključiti da bi do pravomoćnosti presude protiv Mamića mogle proći još godine i godine.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.