SARAJEVO

Naši igrači su konstantno na meti velikih klubova

Piše: G. Š.

2.10.2018

Direktorica kluba s Koševa Sabrina Buljubašić u razgovoru za „Dnevni avaz“ osvrnula se na aktuelnu situaciju u FK Sarajevo, koji je lider bh. elite.

Prvo mjesto 

- Pogled na tabelu dovoljno govori u kakvom se raspoloženju nalazimo. Prvo mjesto, koje zauzimamo, zaista je plod dobrog rada svih u klubu. Naravno, igrači i trener su najzaslužniji na terenu za dobre rezultate, ali ne tako davno bilo je pritisaka da se Husref Musemić smijeni s pozicije šefa stručnog štaba. Međutim, u to vrijeme smo procijenili da Musemiću treba dati jednoglasnu podršku u onome što radi i sada to daje rezultate, s obzirom na to da nam je bio potreban kontinuitet - kaže direktorica Sarajeva Sabrina Buljubašić.

Neke stvari se, ističe, ne dešavaju preko noći.

- Mi smo svjesni da je za sve potrebno vrijeme. Istrpjeli smo neke stvari zajedno s navijačima, kojima ovom prilikom zahvaljujem jer su i oni pokazali strpljenje i vjerovali nam da će biti bolje. Također, zahvaljujem i Upravi, koja je pokazala zrelost u nekim teškim trenucima za klub, a na kraju i Emiru Hadžiću, čijim dolaskom u klub su se iskristalizirale neke stvari. Već smo rekli da nam je prioritet promocija omladinaca u seniorski tim, ali da ne pati rezultat. Husref Musemić je do ovog trenutka pronašao savršen balans kada je u pitanju spoj mladosti i iskustva i slobodno mogu reći da naš klub u ovom trenutku ima sjajnu perspektivu.

Sarajevo je prvo na tabeli, a istovremeno, kako kaže direktorica Buljubašić, ima i jednu od najmlađih ekipa u Premijer ligi BiH.

- Na to smo mi kao klub veoma ponosni. Naravno, još smo daleko od naših dugoročnih ciljeva, a sve što se dešava na terenu, ali i van njega, ukazuje na to da nas očekuju još bolji dani. Spremni smo se uhvatiti ukoštac sa svim što dolazi, s tim što nam je itekako potreban vjetar u leđa od navijača, jer samo zajedno možemo istrajati u našoj borbi.

Gomeš i Benfika

Komentirajući drugi dolazak legendarnog portugalskog napadača Nune Gomeša u Sarajevo, koji je na minulu utakmicu protiv Radnika (2:1) doveo i glavnog skauta Benfike, Buljubašić kaže:

- Naši igrači su konstantno na meti velikih evropskih klubova, a stručni štab polako u ekipu uvodi svježe, mlade snage, koji stječu neophodno iskustvo. Još jednom ponavljam, ponosni smo na naše prvo mjesto, koje smo zaslužili igrama na terenu i do kojeg smo stigli ogromnim trudom i zalaganjem svih nas koji volimo ovaj klub.

Zadovoljni i vlasnici 

Vlasnici kluba, s Vinsentom Tanom (Vincentom) na čelu, kako tvrdi direktorica FK Sarajevo, zadovoljni su.

- Prate sve što se dešava... Igrači su zadovoljni, stručni štab također, kao i Upravni odbor, koji čini konstantne napore na unapređenju uvjeta za rad, a najbitnije od svega je da su i drugi prepoznali naš trud i zalaganje - za kraj kaže Sabrina Buljubašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.