PREMIJER LIGA

Gdje je nestao Željo Milomira Odovića?

Piše: N. D.

2.10.2018

Bio jednom jedan Slobodan Krčmarević i dobio je da vozi jedan stari, ali poštovani i lijepi voz. Svi su htjeli da voz ide veoma brzo, a išao je sve sporije, pa je došao čarobnjak Milomir Odović. Odjednom je voz jako ubrzao, dobri duh Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je za voz pravio najljepši dom i voz je prvi došao do stanica Kup i Premijer liga.

Tako bi glasila bajka o ovoj sezoni FK Željezničar, ali stvarnost je dosta drugačija. Željo je ispao iz Kupa BiH, a sada ozbiljno škripi i u prvenstvu.

Veoma dobro 


- Prvi ja snosim odgovornost i za to sam da svi budemo adekvatno kažnjeni. Definitivno smo lagano ušli u krizu koja je kulminirala protiv GOŠK-a, kažnjeni smo za onu prethodnu utakmicu koju smo još slabije odigrali. Osjećam veliku odgovornost, nadam se da će se i igrači malo zamisliti i prije početi više davati - rekao je Odović nakon domaćeg poraza (1:2) od GOŠK-a.

U posljednja tri kola „Plavi“ su osvojili samo dva boda uz dvije domaće utakmice, pa je otvoreno pitanje šta se dogodilo s timom koji je ne tako davno pregazio Zrinjski i Široki Brijeg.

- Ono što igrači pokazuju na terenu nije ono što radimo. Na treninzima sve izgleda veoma dobro - naglasio je prvi strateg Želje.

Ako se izuzmu objektivni problemi s povredama, koje imaju uglavnom svi klubovi, mnogo je misterije oko Željine igre. Vedran Kjosevski se još nekako drži, ali ostatak tima je očajan.

Van ritma

Stoperi djeluju kao amateri, po bokovima puše propuh, a vezna linija je ispod svakog nivoa. Jovanu Blagojeviću ne ide šta god pokuša, mladi Anel Šabanadžović se još traži, ali gdje je nestao Ivan Čurjurić. Izgledao je kao pravi rutiner, a sada se čini prespor i u razmišljanju.

Ovi najofanzivniji su potpuno van ritma. Asim Zec je upropastio i ono malo prilika koje Željo pravi, Dženan Zajmović „zabavlja“ publiku, ali glavna uzdanica Sulejman Krpić je neprepoznatljiv. Teško i poneki duel uspije dobiti.

GOŠK je pokorio Grbavicu, ali to za Želju nije kraj. Navijači se nadaju da se može pojaviti onaj Odović s početka teksta i da „Plavi“ mogu do titule. Za vikend na Grbavicu stiže Čelik.

Bacili peškir

Željo nije imao sreće u odbrani naslova u Kupu BiH. Teže nije moglo od gostovanja Širokom Brijegu već u šesnaestini finala, ali stekao se utisak da su u stručnom štabu tima s Grbavice na Pecari „bacili peškir“. Bilo je povrijeđenih igrača, ali jesu li neki morali odmarati baš na tom susretu?

1

udarac u okvir gola imao je Željezničar u 11. kolu na Grbavici protiv Slobode za 90 minuta 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.