LIGA PRVAKA

Barca savladala Totenhem, Insinje srušio "Redse", Borusija sigurna protiv Monaka

AFP

Avaz Sport

3.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

Večerašnjim utakmicama završeno je drugo kolo grupne faze Lige prvaka. Najzanimljiviji je bio susret grupe B između Totenhema i Barcelone, koji je završen pobjedom španskog tima rezultatom 4:2.

Barcelona je povela već u 2. minuti nakon fenomenalne akcije, Mesi (Messi) je pronašao Žordija Albu (Jordi), golman Totenhema Loris (Lloris) je nepotrebno istrčao na 15 metata od gola, Alba proslijedio do Kutinja (Coutinho) koji je loptu s ruba šesnaesterca poslao u prazan gol za 0:1. Rano primljeni gol je potpuno presjekao "Spurse" koji su tek u 8. minuti odigrali koliko-toliko smislenu akciju, ali Barcini stoperi su očistili. Nakon toga Barca je pustila loptu Totenhemu i čekala priliku iz kontre. U 25. minuti Kejn (Kane) je probao s 20 metara, ali je lopta zvaršila ravno u rukama golmana Barcelone.  Tri minute kasnije Barca je povećala prednost. Kutinjo je spasio da lopta ne ode u gol-aut, vratio je na rub šesnaesterca gdje je Rakitić fantastičnim volejem pogodio za 2:0. U 30. minuti Mesi je pronašao Suareza, ali on iskosa s desne strane puca pored gola. Četiri minute kasnije, Lukas Moura (Lucas) je ubacio, a lopta se nezgodno odbila od Pikea (Pique) u gol, no golman Barcelone je fantastičnom reakcijom spasio svoju mrežu. Do kraja prvog dijela, Barca je bez ikakvih problema stečenu prednost i na odmor otišla s dva gola viška. 

Na početku drugog dijela, tačnije u 47. minuti nakon sjajnog prodora, Mesi je plasirao loptu u bliži ugao Lorisovog gola, ali je stativa spasila domaćine. U 52. minuti Lamela nalazi Kejna koji sjajnom fintom izbacuje Semeda i preciznim udarcem pogađa suprotni ugao za smanjenje rezultata na 2:1. Četiri minute kasnije nakon sjajne akcije, Mesi je rutniski pogodio za 3:1. U 66. minuti Lamela je šutirao s ruba kaznenog prostora, da bi lopta pogodila Lengleta u prsa i prevarila golmana Barce za 3:2. Minut kasnije, Loris se poigravao s driblingom, no Sančez (Sanchez) je u posljednji trenutak očistio loptu ispred Mesija. Konačnih 4:2 postavio je Mesi u 90. minuti susreta. 

U istoj grupi Inter je u gostima pobijedio PSV 2:1. PSV je poveo golom Pabla Rosaria iz 27. minute, da bi u Naingolan (Nainggolan) u 44. minuti poravnao na 1:1. Gol vrijedan tri boda za italijanski tim postigao je Ikardi (Icardi) u 60. minuti susreta. 

U grupi C Napoli se savladao Liverpul rezultatom 1:0. U prvih desetak minuta nije bilo uzbuđenja.  Napoli je uglavnom drža loptu u svom posjedu i pokušavao pronaći put do gola, dok su "Redsi" čekali priliku iz kontranapada. U 11. minuti Insinje  (Insigne) je sjajno šutirao s lijeve strane šesnesterca u suprotni ugao, ali je lopta prošla malo pored desne stative. Pet minuta kasnije, ponovo je Isinje pokušao s distance, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke. U 27. minuti Vijnaldum (Wijnaldum) je ostao nemarkiran na rubu šesnaesterca nakon centaršuta, ali je šutirao pored stative.  Napoli je novu šansu imao u 31. minuti kad je Milik šutirao  po sredini gola, ali je golman Liverpula uspio zautaviti njegov udarac. Isti igrač je u trećoj minuti nadoknade prvog dijela, glavom šuttirao uz lijevu stativu, ali je Alison uspio obraniti, pa su tako mreže na poluvremenu mirovale. 

I u nastavku su Napolitanci bili bolji tim. U 50. minuti Milik je šutirao, a Alison odbio loptu na koju nije stigao Insinje. Devet minuta kasnije, ponovo je Milik zaprijetio, ali nije dobro zahvatio loptu iz voleja, pa je ona otišla daleko od gola. U 68. minuti Salah je plasirao loptu s ruba šesnaesterca uz desnu stativu, ali pored gola.  U 72. minuti Verdi je šutirao s 20 metara, ali daleko od gola.  Deset minuta kasnije,  Mertens  je primio centaršut duboko u šesnaestercu i šutirao, no lopta je pogodila prečku. Pobjedonsni gol za Napoli postigao je Insinje u 90. minuti susreta. 

U okviru grupe A Atletiko Madrid je savladao Klub Briž 3:1. Strijelac vodećeg gola za madridski klub bio Grizman (Griezmann) u 28. minuti. U 40. minuti Groeneveld je postigao gol za izjednačenje 1:1, da bi ponovo Grizman u 67. minuti povisio na 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Koke u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. 

U drugoj utakmici A grupe Borusija Dortmund je bila bolja od Monaka 3:0. Strijelci za njemački tim bili su Jakob-Brun Larsen (Jacob-Bruun) u 51., Pako (Paco) koji je u 72. minuti pogodio s bijele tačke i Rojs (Reus) u drugoj minuti sudijske nadoknade. 

U grupi D Porto je pobijedio Galatasaraj 1:0. Pobjedonosni gol za portugalski tim postigao je Marega u 49. minuti susreta. 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.