SUKOB

Tučnjava ispred Parka prinčeva u Parizu, jedan navijač Crvene zvezde povrijeđen

Kako su prenijeli francuski mediji, između 300 i 400 osoba pod kapuljačama napalo je policiju

Twitter

Nezavisne novine

3.10.2018

Nekoliko stotina maskiranih osoba izazvalo je incidente u Parizu, ispred stadiona "Park prinčeva", neposredno po završetku utakmice između PSG-a i Crvene zvezde.

Kako su prenijeli francuski mediji, između 300 i 400 osoba pod kapuljačama napalo je pripadnike policije, nešto poslije 21 sat.

Napad na policiju je izvršen dimnim bombama, a policija je odgovorila suzavcem. Sukob je trajao između 20 i 30 minuta - navodi izvještač agencije "France press".  

Dodaje se i da je na mjesto incidenta poslata dodatna jedinica policije, a sve se smirilo oko 21.45 sati, iako je tu i dalje bila prisutna grupa maskiranih osoba.

"Le Parisien" piše da je jedan srpski navijač teško povrijeđen.

Zvijezda je imala podršku navijača na "Parku prinčeva", čija se pjesma često orila stadionom, ali je teško procijeniti koliko ih je bilo, jer su bili raštrkani po različitim tribinama. 

Podsjetimo, UEFA je suspendovala Zvezdu sa dvije utakmice bez navijača na gostovanjima u Ligi šampiona, ali su pristalice "crveno-bijelih", kako su prenijeli mediji, "jači od zabrane" i "pronašli su način da bodre svoj klub".

Fudbaleri srpskog šampiona su doživjeli debakl u Parizu pošto su poraženi sa 6:1 u drugom kolu Lige šampiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.