BUDUĆNOST

Gojak: Moje vrijeme tek dolazi, u karijeri sve ide korak po korak

To su neke stvari koje se više ne mogu promijeniti

Arhiv

Goal.com

4.10.2018

Za Dinamo je Hajduk već arhiviran, tako da su momci s Maksimira već krenuli u spremanje za belgijski Anderleht. U redovima ovog najtrofejnijeg hrvatskog kluba vlada optimizam, štaviše, Zagrepčani su uvjereni kako u Briselu mogu do novih bodova.    

Jedna od najbitnijih karika trenera Nenada Bjelice ove sezone je dragulj bh. nogometa Amer Gojak. Mladi veznjak, koji u igri "Modrih" donosi stabilnost i bez kojeg sredina terena ne funkcionira baš najbolje. I u Briselu će Gojak na teren od prve minute, a u razgovoru za Goal.com odaje svoja razmišljanja uoči novog evropskog izazova Dinama.    

- Stanje u svlačionici je odlično. Tokom cijele sezone atmosfera je sjajna, a sve zbog izuzetno kvalitetnog rada i rezultata. Možda bi bilo bolje da smo pred put u Belgiju imali u džepu pobjedu u derbiju s Hajdukom, ali sada nema za čim žaliti jer su to neke stvari koje se više ne mogu promijeniti. Što se tiče moje forme, osjećam se odlično, puni smo samopouzdanja i s nestrpljenjem iščekujemo utakmicu s Anderlehtom -  kaže Gojak. 

Na pitanje bi li bio zadovoljan bodom iz Belgije, on odgovara:

- To me pitanje pitajte nakon utakmice, ali kao igrač ovog kluba, ništa osim pobjede ne priznajem. Pitam se samo kakav bih ja to bio čovjek ako bih u svaku utakmicu ulazio s namjerom da nam je i bod dobar. Jednostavno ova generacija se ne smije zadovoljavati polovičnim rezultatima, jer svaka utakmica je poput finala i u svakoj se mora dati i posljednji atom snage za pobjedu. 

Robert Prosinečki je proteklih dana najavljivao da će Gojaka zvati za reprezentativne akcije u novembru, ali kako Amer doživljava izjave selektora Bosne i Hercegovine?  

- Počastvovan sam činjenicom da me selektor vidi kao reprezentativca u novembru, ali do tada ima vremena. Karijera je ta u kojoj se mora ići korak po korak i to je jedini pravi put. Moje vrijeme tek dolazi - završava buduća "desetka" ''Zmajeva''.   

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.