EVROPSKA LIGA

Čelzi se namučio protiv MOL-a, Krasnodar šokirao Sevilju, Frankfurt bolji od Lacija

Igrači Frankfurta slave pogodak protiv Lacija. AFP

Avaz Sport

4.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Večerašnjim utakmicama kompletirano je drugo kolo grupne faze Evropske lige, a među zanimljivijim susretima bio je duel između Čelzija i mađarskog MOL Vidi u okviru grupe L. Meč u Londonu završen je pobjedom domaćina rezultatom 1:0.

Čelzi je od samog početka preuzeo inicijativu i brzim dugim pasevima želio ugroziti mađarski tim. U 9. minuti Vilijan (Willian) je je pokušao prevariti golmana i šutirao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta je otišla nekoliko centimetara pokraj lijeve stative.  Minutu kasnije, Emerson je nakon briljantne solo akcije, prevario nekoliko igrača MOL-a, ušao  u šesnaesterac i šutirao, ali malo iznad prečke. U nastavku je Čelzi držao loptu u svom posjedu i konstantno prijetio. U 16. minuti Morata je šutirao unutar šestnaesterca, ali je lopta otišla za dlaku pored desne stative. U 25. minuti Morata je dočekao precizan centaršut pred golom i šutirao, ali je jedan od obrambenih igrača MOL-A reagirao na vrijeme i izbio mu loptu. U 35. minuti Kejhil (Cahill) se našao u prilici nakon centriranog kornera, ali njegov udarac glavom je bio blokiran. Mađarski tim je zaprijetio u 41. minuti kada je Nego iz blizine je šutirao loše, a loptu je na kraju uhvatio golman "Plavaca" Arizabalaga (Arrizabalaga), pa su tako mreže mirovale do odlaska na odmor. 

Prvi u nastavku su zaprijetili gosti kada je Nego natrčao na odbijenu loptu, šutirao unutar kaznenog prostora, ali  je lopta završila u rukama Arizabalage. U 53. minuti Emerson je nevjerovatno predriblao igrače MOL-a, cik-cak prošao kroz obranu i izašao sam na golmana. Prodao mu je lažnjak i onda šutirao, ali je lopta prozujala kraj gola. Čelzi je i u nastavku imao veći posjed lopte, ali "Plavcima" je izostajala realizacija. Pet minuta kasnije, Azar (Hazard) je pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla pored gola. Čelzi je do gola došao tek u 70. minuti meča kada je Morata  primio prekrasan pas u šesnaestercu i zakucao loptu pod prečku za veliko slavlje domaćih navijača. Nakon postignutog gola Čelzi je usporio tempo igre pomoću  kratkih paseva. Mađari su puno trčali za loptom i jako im je bilo teško doći do posjeda lopte. Do kraja meča "Plavci" su uspjeli sačuvati stečenu prednosti i upisati nova tri boda. 

Pogledajte sve rezultate drugog kola, kao i tabele po grupama: 

fctables.com
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.