1.HNL

Hajduk žestoko kažnjen

Avaz Sport

4.10.2018

Disciplinski sudija 1.HNL-a Alan Klakočer kaznio je Hajduk s četiri utakmice bez gledalaca na Poljudu. Klub iz Splita kažnjen je zbog divljanja navijača na utakmici Hajduk – Dinamo 0:0, odnosno upotrebe velike količine pirotehnike.

- Hajduk je kažnjen s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin, zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo. Tokom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, devet dimnih bombi, pet strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen.

Pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna”, navodi se u saopćenju disciplinskog sudija 1.HNL-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.