POSLJEDICE KRIZE

Henes upozorio Kovača da prestane rotirati igrače i počne pobjeđivati

''Bild'' piše da Hames nije jedini koji je nezadovoljan Kovačem

AFP

Avaz Sport

5.10.2018

Situacija u njemačkom Bajernu iz Minhena je alarmantna, dok, s druge strane, ''Bild'' navodi kako trener ovog kluba Niko Kovač gubi svlačionicu.   

Nakon tri meča bez pobjede, raste sumnja u to da je Kovač, koji je u prvih sedam utakmica ostvario isto toliko pobjeda, zaista spreman voditi klub kao što je ovaj bavarski gigant.   

Nijemci otkrivaju da je kolumbijska zvijezda sklona skandalima Hames Rodrigez (James Rodriguez) poludio u svlačionici nakon posljednje utakmice. 

Ovo mu nije Frankfurt - navodno je urlao Kolumbijac, koji je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača Bajerna i koji je kod Kovača nezadovoljan statusom.  

''Bild'' piše da Hanes nije jedini koji je nezadovoljan Kovačem. Navodno su njemački igrači nezadovoljni jer se u svlačionici i oko nje prečesto čuje hrvatski jezik, odnosno da braća Kovač, trener golmana Toni Tapalović i sportski direktor Hasan Salihamidžić razgovaraju na hrvatskom. Navodno, time nije oduševljen ni pomoćni trener Peter Herman (Hermann).

Podsjetimo, Kovača je predsjednik minhenskog kluba Uli Henes (Hoeness) javno upozorio da mora prestati rotirati igrače i početi pobjeđivati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.