OPTUŽBE Počeo gubiti poslodavce

Ronaldo ostaje bez najvećih sponzora

Prije devet godina učinio nešto što nije smio

Avaz Sport
06.10.2018 10:24

Foto: Arhiv

Jedan od najboljih igrača svijeta Kristijano Ronaldo (Cristiano) našao se pod istragom američke policije zbog navodnih optužbi za silovanje bivše manekenke Ketrin Majorge (Kathryn Mayorga, 34). 

Navodni zločin koji je Portugalac počinio desio se 2009. godine u Las Vegasu, i to u jednom hotelu u kojem je ona radila kao hostesa.   

On joj je tada, prema njenim riječima, isplatio 375.000 dolara (oko 650.000 KM), ali devet godina kasnije Amerikanka je ipak odlučila izaći u javnost.   

Kaže da je morala držati jezik za zubima jer se bojala, ali, s druge strane, mučilo ju je koliko je žena još preživjelo isto.   

- Nisam silovatelj, silovanje je gnusan zločin. Suprotno svemu što jesam i u što vjerujem. Mirne savjesti čekam kraj bilo koje druge istrage - rekao je u odgovoru na optužbe Ronaldo.   

Sve ove silne optužbe koje mu se stavljaju na leđa počele su davati maha. Ronaldov sponzor "Nike", s kojim on ima potpisan doživotan ugovor, oglasio se povodom posljednjih događaja oko svog klijenta.  

Iz ove američke kompanije poručuju kako će nastaviti pratiti situaciju te da ih je sve to vrlo potreslo.  

- Mnogo smo zabrinuti zbog uznemirujućih optužbi, tako da ćemo nastaviti pratiti cijelu situaciju - navode iz "Nikea".    

A kako i ne bi bili nezadovoljni kada im je Kristijano najveći promotor i od kojih on dobiva vrlo lijepu svotu novca.    

Također su i proizvođači megapopularne videoigre ''Fifa'' izjavili kako su zabrinuti te da prate slučaj. Uzgred rečeno, Ronaldo se u novom izdanju igre za 2019. godinu nalazi na naslovnici.    

- Ono što smo vidjeli je zabrinjavajuće. Sve ćemo pažljivo pratiti, tako da želimo da se naši ambasadori ponašaju na način kako to i zahtijevaju EA vrijednosti - objavili su iz EA Sportsa te odmah uklonili sve fotografije Portugalca s društvenih mreža i kanala. 

NA VRH