ENGLESKA

Drama na Old Trafordu: Sančez spasio Murinja nove blamaže

Trener Junajteda prethodno imao četiri domaća meča zaredom bez pobjede

Sančez postiže treći gol za Mančester

Avaz.ba

6.10.2018

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) izbjegao je novu blamažu na klupi Mančester junajteda.

Portugalski trener na klupi "Crvenih đavola" bio je na putu još jednog poraza u najgorem startu Junajteda u sezoni u posljednjih 29 godina s obzirom na to da je gostujući Njukasl junajted do 70. minute vodio sa 2:0.  Strijelci za "Svrake" u samom otvaranju susreta bili su Kenedi (Kennedy, 7. minut) i Jošinori Muto (10). 

U finišu susreta domaći nogometaši uspjeli su ipak napraviti veliki preokret. Golovima Huana Mate (Juan, 70) i Antonija Marsijala (Anthony Martial, 76) Junajted je izjednačio na 2:2.

Gol odluke, a svoj prvi u sezoni, u posljednjoj, 90. minuti meča postigao je čileanski napadač Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) za pobjedu od 3:2. Junajted je prethodno nanizao četiri domaća susreta zaredom bez pobjede, što se Murinju prvi put desilo u trenerskoj karijeri.

Junajted je sada osmi na tabeli engleskog šampionata sa 13 bodova iz osam susreta, Njukasl je pretposljednji, 19. sa samo dva boda. Vodi Mančester siti sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirani Liverpul, a upravo će ova dva tima sutra odigrati veliki derbi osmog kola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.